≫ 

Još jedan novi stadion u Srbiji dobija jasne konture, za ponos Leskovca i Dubočice

Radovi na novom objektu po UEFA standardima odvijaju se punom parom

  • 5
Fudbal stadion Leskovac UEFA Foto-ilustracija: Instagram/gfkdubocica

Srbija će u dogledno vreme moći da se pohvali sa nekolicinom novih stadiona, sada je to jasno nakon  što je "nikao" velelepni, sjajni u Bačkoj Topoli u režiji TSC-a, i pošto budu završeni radovi koji su u toku na objektima u Loznici i Leskovcu. 

O gradnji stadiona u Loznici već je bilo reči, a stižu nam i lepi kadrovi iz Leskovca i potvrda da se na jugu Srbije radi punom parom na izgradnji stadiona koji će, pošto bude završen, ostati u vlasništvu FK Dubočica, trenutnog trećeligaša.

Radove na novom stadionu obišao je skoro i gradonačelnik Goran Cvetanović i uverio se da sve protiče po planu.

- Naš novi dom se gradi punom parom. Juče su radove na izgradnji Gradskog stadionu obišli Gradonačelink Leskovca Goran Cvetanović i Vlasnik firme GAT DOO gospodin Dejan Slijepčević, zadovoljni brzinom napredovanja izgradnje novog stadina po UEFA standardima, obećano je da će se prva lopta na novoj travnatoj podlozi zakotrljati februara 2023.godine. Radujemo se što će Leskovac dobiti stadion po UEFA standardima, na kome će moći da se igraju zvanične utakmice selekcije Reprezentacije Srbije i druga UEFA takmičenja, Leskovac kao Grad to zaslužuje - rečeno je iz FK Dubočica.

Stadion koji se gradi u Leskovcu vrednosti je skoro 2,5 milijardi dinara. Reč je o modernom stadionu kapaciteta 8.136 mesta.

Predviđena visina objekta stadiona je 16,3 metra, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena 105x68 metra, ukupno teren sa okolinom 121x85 metara, teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by GFK Dubočica Leskovac (@gfkdubocica)

Video: Pogledajte kako izgleda atmosfera na tribinama na otvaranju novog stadiona TSC-a u Bačkoj Topoli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    22. oktobar 2021 | 18:49

    Kako ce ovi iz leskovca guzati da trce 😂😂

  • Vladimir

    22. oktobar 2021 | 19:23

    Evropske velesile TSC i Leskovac,deca gladuju ali njima su prioriteti stadioni. Sramota

  • Igor Obrenovac

    23. oktobar 2021 | 12:08

    Zašto se u Obrenovcu ne završi stadion? Još za vreme ministra Batića započeta je izgradnja lepog stadiona, uradjene zapadna i severna tribina, za istočnu i južnu postavljeni noseći stubovi, ostalo da se polože betonske ploče, stolice, prilaz....ali kako tada tako i danas. Npr. i stadion FK. Obilić je prelepo zdanje koje vreme uništava, a moglo bi uz malo ulaganja da se urade jug i sever i da stadion bude jedan od najljepših u zemlji kako je prvobitno i zamišljeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA