Murinjo skovao paklen plan, namerno vređao svoje igrače, želi nazad u Premijer ligu?

Da li je ovo samo spekulacija ili genijalni um portugalskog stručnjaka razmišlja na mnogo duže staze

  • 1
Jose Mourinho, Žoze Murinjo Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Roma pretrpeli su strašan poraz od Bode Glimta u okviru trećeg kola Lige konferencija, norveški klub je slavio sa ubedljivih 6:1, čime je naneo najubedljiviji poraz Žozeu Murinjuu njegovoj trenerskoj karijeri. Portugalski stručnjak je zbog toga "naribao" ekipu, dok mediji u Italiji tvrde da ovo nije slučajno, te da se iza svega krije paklen plan.

Fudbalska javnost je ostala u šoku kada je Žoze Murinjo odlučio da dođe u Romu, nikome nije bio jasan takav potez, pa čak ni najtvrdokornijim fudbalskim fanovima.

Štaviše, Murinjo je u klub doveo i Temija Ejbrahama iz Čelsija, a u ligi je počeo s tri pobede, pa su odmah svi pomislili da bi Portugalac mogao do titule sa ovom ekipom, ali su ubrzo počele i "nevolje u raju".

U prvenstvu Italije je poražen od Verone, Lacija i Juventusa, a onda je usledio i debakl u Norveškoj posle kog je Murinjo ušao u svlačionicu i rekao nekim svojim igračima da nisu ni za drugu ligu, kako nemaju kvalitet za Norvešku i kako ne zna šta će sa njima.

Sve ove priče su podgrejale mogućnost rastanka, a kako tvrde mediji u Italiji, sve to "podrivanje" kluba dolazi sa dobranim razlogom iza svega - On želi nazad u Premijer ligu, odnosno u Njukasl junajted koji će imati neograničen budžet s novim vlasnicima.

Međutim, Murinjo je negirao ove tvrdnje, rekao je da je fokusiran samo na Romu i da ga nijedan drugi klub ne zanima, te da je njegova jedina briga naredni meč u Seriji A protiv Napolija (nedelja, 24. oktobar, 18.00).

Ostrvski mediji pišu da prvi pik za novog trenera Njukasla jeste Portugalac, ali radi se o Paulu Fonseki, ne o Žozeu Murinju, ali ipak, jasno je da Njukasl ne bi imao ništa protiv ni da Murinjo sedne na njihovu klupu, jer u slučaju da "Specijalni" dođe u tim, to bi značilo da mogu računati i na neke velike "zverke" tokom prelaznog roka.

Video: Deki ispričao kako su na njegov novi posao reagovali Žoze Murinjo i Siniša Mihajlović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA