≫ 

Stanojević se pita: "Kada je Partizan bio kandidat za titulu? Nemamo nikakav problem"

Partizan sutra gostuje TSC-u u Superligi Srbije

  • 8
Aleksandar Stanojević

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Partizana se nakon poraza u trećem kolu grupne faze Lige konferencija okreću ka novim izazovima u Linglong Superligi Srbije. Protivnik će biti podjednako nezgodan, iako se ne nalazi u dobrom momentumu, jer crno-beli gostuju TSC-u koji je ostao bez trenera Mladena Krstajića samo nekoliko dana pre utakmice (nedelja, 13.30, Arena Sport 1).

Iz tabora Partizana ipak naglašavaju da treba biti i te kako oprezan, a treneru Aleksandru Stanojeviću nije se svidelo to što se potencira eventualna "uzdrmanost" posle poraza od Belgijanaca u Humskoj u četvrtak.

- Mi imamo gol razliku 36:3. Ne znam, mediji neka se bave statistikom, kad je poslednji put i da li je nekad u istoriji Partizan imao takvu gol razliku? Mi nemamo problem, primili smo jedan gol u grupnoj fazi Lige konferencija, izgubili smo jednu utakmicu koja je mogla da bude nerešena, protiv ekipe koja nije dozvolila da iskažemo svoj način igre. S druge strane, mi smo igrali protiv Radnika gde smo imali 27-28 udaraca na gol, gde nas protivnik nije ugrozio nijedanput. Imali smo Kruševac, protiv ekipe koja je u dobroj formi, gde protivnik nije uputio nijedan udarac ka golu u drugom polvuremenu.

Nastavio je Stanojević gotovo u jednom dahu da analizira utakmice protiv Genta u Ligi konferencija i Radnika u Superligi u prošlog vikenda i pokušao je da podvuče paralelu.

- Možda se desi da mi odigramo jednu utakmicu, gde nam protivnik ne dozvoli da se pokažemo, može da se desi da budemo loši, ali ne znači da smo poljuljani ili da smo u padu forme. Ne znam kad je poslednji put Partizan bio konkurent za titulu, podsetite me, molim vas, ne znam kad su imali gol razliku ovakvu, kad je Partizan to samo primio tri gola? Ali nije to što je samo primio tri gola, ako gledate utakmice, ako kažu da smo lošije odigrali protiv Radnika, oni nas nisu ugrozili nijedanput, da su tu bile prečke, stative, da je protivnik imao 5-6 šansi, onda bi rekli da smo poljuljani.

rikardo

Foto: MN Press

Smatra da bi apsolutno sve sem pobede na novom stadionu TSC-a bio neuspeh, ali da nije nemoguće da se on dogodi.

- Protiv Genta smo odigrali lošije, nismo bili na nivou, svesni smo toga, ali imati ispred sebe Gent koji je dobra ekipa i jednostavno ne dozvoli tako nešto. Kakav je problem, primili smo samo tri gola... Može TSC da nas pobedi, nije normalno da pobedite sve utakmice i teško je. Sve osim pobede tamo u Topoli je za nas naravno neuspeh, ali suština je, niti smo poljuljani, to govori i situacija i brojke. Idemo sa ogromnim samopouzdanjem i sa ciljem da ostanemo konkurenti za titulu.

Partizan - Santa Klara

Foto: Nikola Tomić

Svi spremni za meč, Marković pod znakom pitanja

 

Trener Stanojević je takođe pričao o kadrovskim problemima u timu, on je istakao da ne postoji fudbaler koji nije spreman, tačnije, svi su zdravi osim Lazara Markovića koji se nalazi pod znakom pitanja, jer ga muče bolovi već neko vreme.

- Videćemo da li će moći da igra, on ima problema sa povredom, jedino je pod upitnikom, to ne znamo pre sastanka - naglasio je Stanojević. pa je potom rekao da će svakako ponovo rotirati.

- Mi uvek po našem ustaljenom menjamo četiri ili pet igrača, neće biti velikih problema, imamo neku ideju, verujem u sve igrače, svi su igrali i svi su nam doneli ovakav rezultat, verujemo u svakog igrača koji nam izađe na teren, biće teška utakmica, ali tako se i pripremamo.

Aleksandar Popović

Foto: Marko Jovanović

Partizanova budućnost na golu - Aleksandar Popović

 

Utakmica protiv Genta je ponovo pokazala ono što se već i znalo, Partizan ne mora da brine za budućnost svog gola, pošto Aleksandar Popović brani na visini zadatka i dokazuje se iz meča u meč.

Trener "crno-belih", Aleksandar Stanojević, imao je samo reči hvale i izjavio je da su već imali ponude za njega, ali da su odlučil da ostane, te da bude budućnost gola.

- Mislim da je izuzetan golman, Partizan je imao ponudu za njega, pre par meseci, nismo ga pustili. On je golman koji se razvija, koji dobro brani, koji je siguran, pretpostavljam, mlad je, ne znam kad je Partizan imao ovako mladog golmana koji je izdanak naše škole. Njihov golman je takođe dobro branio, moram ga pohvaliti. Popović je da se on konstantno dokazuje i konstantno dobro brani i uliva nam sigurnost.

Video: Šta se dešavalo sa sudijom i zašto je Stanojević dobio crveni karton

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA