≫ 

Stanojević o crvenom kartonu: "Sudija se neprimereno obratio igraču, to ne može tako"

Trener Partizana ipak ističe da nije uradio ništa neprimereno i kaže da nema zamerke na suđenje Bobija Medena

  • 11
Aleksandar Stanojević

Foto: Marko Jovanović

Nakon poraza u Ligi konferencija od Genta, fudbaleri Partizana okreću se domaćim izazovima u Superligi Srbije. Protivnik u Bačkoj Topoli biće im sastav TSC-a, koji se nalazi u negativnom nizu rezultata, ali koji je često umeo da bude jako tvrd orah za večite rivale.

Ipak, trener Aleksandar Stanojević je dobar deo konferencije posvetio dešavanjima sa terena tokom i posle meča protiv Genta. Izvinio se zbog svog postupka posle utakmice protiv Belgijanaca kada je dobio crveni karton zbog protesta kod škotskog sudije, Bobija Medena, za kojeg kaže da se neprimerenim rečima obratio jednom igraču crno-belih.

- To što sam dobio crveni karton nije dobro, nije primereno za klub što sam to uradio i izvinjavam se. Završila se utakmica, čestitao sam sudijama, normlano sam otišao sa utakmice, to je konstatovao četvrti sudija, šta se desilo? Desilo se to da se sudija obratio neprimerenim rečima našem igraču, ja sam stao da ga branim, jer to ne može tako da se obraća, svi smo mi akteri ovog meča. Žustro sam to rekao, to je moja jedina greška. Nisam opsovao, niti išta drugo, samo sam rekao da ne može da se obraća na taj način našem igraču, malo žustrije i dobio sam crveni. Nemam zamerku na suđenje, nemam nikakvu zamerku, moja greška je što sam nastavio sa verbalnim konfliktom i greška je što neću biti uz ekipu, pričao sam s ljudima u klubu, nije trebalo da tako reagujem. Nisam ja ljut bio na nešto, samo ne može tako da se razgovara sa igračima, moraju da imaju poštovanja, kao što mi imamo prema njima. Videćemo ko će voditi i kako ćemo pripremiti meč, pričali smo o tome, ali hajde da sačekamo - rekao je Stanojević.

Podseća da mu ovo nije prvi put da je isključen sa neke utakmice, već da mu se to desilo jednom dok je bio trener u Kini. Kaže da je sve to bilo zbog jedne žustre reakcije.

- Ovo mi je drugi crveni karton, u Kini sam dobio jednom jer sam šutnuo flašice sa vodom, svaki sudija može da potvrdi - nikad nisam vređao sudije. Agresivno sam pričao, vodio, pričao o situaciji, nisam ih opsovao i nisam vređao i to je u knjizi napisao jedan sudija, nikada ni u derbijima niti igde nisam rekao lošu rečenicu. Da jesam agresivan i žustar jesam, ali ništa više od toga. Nemojte da bude nekih spinova ove ili one vrste, to može svaki sudija da potvrdi - zaključio je Stanojević.

Aleksandar Stanojević

Foto: MN Press

IZOSTANAK IGRAČA ZBOG VAKCINACIJE MOŽE DA UTIČE NA TIM

 

Potom se dotakao teme vakcinacije u sastavu Partizana. Ističe da nikada nije nikoga forsirao da se vakciniše, ali da sugreiše da svako treba da vodi računa o kolektivu i da ga "očuva" na okupu.

- Ulazite u privatnost... Mi smo ovde kolektiv, kada neko ide na odmor, ide na more, ja mu neću pričati da on treba da se vakciniše, ali kad je nas na sastanku ovde 25, ja njemu sugerišem i naravno da ću, on je deo kolektiva i svako ko je u kolektivu, mora da ima odgovornost kolektiva i sopstvenu, a on sutra kad ide na more i odmor, da li će se vakcinisati ili ne, to je privatna stvar. Ovo već nije privatna stvar, mi smo ovde zajedno, kolektiv smo, nemoj se baviti ovim poslom, a da ne želiš da budeš deo kolektiva, ali i ja imam granicu dokle idem. To je njihova odluka, to je njihova stvar, neću ulaziti više, ja sam svoje rekao, izostanak igrača zbog takvih stvari može da utiče na tim, na rezutlat, a i na igrača samog.

Kažu da u klubu imaju tačnu evidenciju ko jeste, a ko nije vakcinisan.

- Znamo tačno kakav je odziv, 12 igrača nije vakcinisano od cele ekipe. Ja mislim da će biti njih 10 koji nisu vakcinisani, a ima nas 30. Znači trećina nije. E, sad, to je trenutno, videćemo kako će biti, borimo se sa svim i svačim, dajemo maksimum što je do nas da uradimo, ono što nije, ja ne mogu da utičem.

A kako komentariše to što se Nemanja Jović razboleo i dobio koronu? Da li će mu dati šansu da se vrati u ekipu?

- Jović je ternirao dobro, sam je sebe izbacio sa koronom iz ekipe, u datom trenutku i sam sebe mora da vrati, mora da se vrati. Sam je kriv što se razboleo, ja uvek kažem da svako mora da vodi računa o sebi i da bude odgovoran prema sebi, pa neka se bori za povratak. Ali je spreman i biće u konkurenciji za sastav.

Video: Haos u Humskoj posle poraza: Stanojević dobio crveni karton, Marković se unosio u lice sudiji!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    23. oktobar 2021 | 14:21

    HA HA HA HA HA HA HA HA,šamroje,šarl(o)atan,vojvoda od GENTA 🎩🎩(((🎩)))

  • Krkan

    23. oktobar 2021 | 14:33

    Smesan trener.

  • 123

    23. oktobar 2021 | 14:18

    Samo je pitanje momenta kada ce sebi skociti u stomak, kao sto rekoh ne treba vama niko, novoljni ste sami sebi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA