Norič dobio "sedmicu na lotou" od Čelsija: Maunt het-trikom sravnio Kanarince

Kakva utakmica engleskog fudbalera, koji je na sve dodao i jednu asistenciju

  • 0
Mejson Maunt Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Čelsija odigrali su fantastičnu utakmicu na otvaranju subotnjeg programa Premijer lige. Iako je Tomas Tuhel odlučio da odmori nekoliko fudbalera nakon nastupa u evropskim takmičenjima, to se apsolutno nije osetilo protiv fenjeraša prve lige Engleske, koji je kući otišao sa čak sedam "spakovanih" golova - 7:0 (3:0).

Na terenu je od početka do kraja utakmice postojao samo jedan tim. Uputili su domaćini čak 23 šuta ka golu Noriča, od kojih je čak 13 bilo u okvir, a sedam je "probušilo" mrežu Tima Krula.

Još u 8. minutu je nesrećne Kanarince "načeo" Mejson Maunt, koji je na kraju, ispostaviće se, došao do het-trika. Ispratio ga je desetak minuta kasnije Kalum Hadson-Odoi nakon odličnog dodavanja Matea Kovačića sa svoje polovine terena, a so na ranu uspeo je da doda i Ris Džejms.

 

 

Ako to nije bilo dovoljno za pravu bruku Noriča, onda i ne čudi sve što se dešavalo tokom drugog poluvremena. Već u 57. minutu na semaforu je pisalo 4:0 za Čelsi posle pogotka Čilvela, nastavilo se katastrofalnom reakcijom Aronsa koji je ubacio loptu u sopstvenu mrežu pet minuta kasnije, da bi stvari postale još gore kada je Ben Gibson zaradio drugi žuti karton.

 

To je iskoristio Mejson Maunt, koji je prvo iz ponovljenog penala u 85. minutu došao do drugog gola, a onda potpuno razbio Norič u prvom minutu nadoknade nakon dodavanja Rubena Loftus-Čika.

 

Iako smo odmakli samo devet kola u novu sezonu, deluje da je Norič već spreman za selidbu u Čempionšip sa dva boda i gol razlikom 2:23, dok se Čelsi udobno smestio na vrh sa skoro pa potpuno suprotnom situacijom. Plavci imaju 22 boda i gol-razliku 23:3.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Fudbaleru Čelsija provalnici obili kuću dok je igrao meč Lige šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA