≫ 

Favoriti ubedljivi, ali cela Nemačka piše o malenom Frajburgu u Ligi šampiona

Još jedno efikasno popodne u Bundesligi

  • 0
Bajern - Hofenhajm Foto: Tanjug/AP

Sva tri favorita upisali su očekivane pobede u Bundesligi ovog popodneva. Najubedljiviji je bio Bajern koji je protiv Hofenhajma brojao do četiri - 4:0 (2:0).

Bavarci su se poigravali sa gostima, u čijim redovima je Mijat Gaćinović bio među rezervama, a igrači Hofenhajma su još i dobro prošli, jer se Robert Levandovski poprilično ispromašivao.

Ipak, uspeo je Poljak, najbolji strelac Bundeslige, da postigne veoma lep gol za 2:0, a strelci su bili još Gnabri u prvom i Čupo-Moting i Koman u drugom poluvremenu.

Borusija ja bez povređenog Erlinga Halanda lako slavila u Bilefeldu sa 3:1.Prednost "Milionerima" je posle pola sata igre doneo Emre Džan iz penala, a Mats Humels je pred odlazak na odmor udsvostručio prednost.

Sve je bilo jasno posle pogotka mladog Engleza Džuda Belingema dvadesetak minuta pre kraja. Utešni gol za Arminiju dao je Fabijan Klos u 87. minutu iz penala.

Hit ove sezone u Bundesligi zove se Frajburg. Ekipa iz Švarcvalda je protutnjala i kroz grad Folksvagena i posle pobede od 2:0 nad učesnikom Lige šampiona Volfzburgom zauzima treće mesto, tik iza vodećeg dvojca.

Strelci za sjajni tim Kristijana Štrajha bili su Lienhart u 27. i Heler u 68. minutu, a ukoliko ovako nastave dobro da igraju može da im se desi čudesni plasman u Ligu šampiona.

Lajpcig je savladao Grojter Firt posle velikog preokreta sa 4:1 (0:1). Gosti su golom Hrgote iz jedanaesterca u nadoknadi prvog dela najavili iznenađenje, ali je domaćin već posle sedam minuta u nastavku postavio stvari na mesto. Za ubedljivu pobedu pobrinuli su se Mađar Šobošlaji i 18-godišnji Španac Novoa Ramos.

Bundesliga - 9. kolo

Petak

Majnc - Augzburg 4:1

(Onisivo 10, Bel 15, Burkard 26, 71 - Zećiri 69)

Subota

Arminija Bilefeld - B. Dormund 1:3

(Klos 87. penal - Džan 31p, Humels 45, Belingem 72/)

Bajern - Hofenhajm 4:0

(Gnabri 16, Levandovski 30, Čupo Moting 82, Koman 87)

RB Lajpcig - Grojter Firt 4:1 (0:1)

(Poulsen 47, Forsberg 53. penal, Šobošlaji 65, Novo Ramos 88 - Hrgota 45. penal)

Volfsburg - Frajburg 0:2

(Lienhart 27, Holer 68)

18.30: Herta - B. Menhengladbah

Nedelja

15.30: Keln - Leverkuzen

17.30: Štutgart - Union Berlin

19.30: Bohum - Ajntraht Frankfurt

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA