Everton se obrukao na Gudisonu: Vodili 2:1, Votford im do kraja "spakovao" petardu

Nisu ni slutili navijači domaćih kakva im se kataklizma sprema

  • 0
FK Everton - FK Votford, Džošua King

Foto: Tanjug / AP

Kakvo ludilo na "Gudison parku"! U utakmici koja je imala apsolutno sve, videli smo veliki preokret Votforda koji je u samo jednom minutu uspeo da šokira prisutne navijače i baci Everton u slobodni pad niz tabelu. Do kraja utakmice došao je i do "petarde". Očekivale su pristalice Karamela barem jednu pobedu iz susreta sa Vest Hemom i Votfordom kod kuće, a došla je nula - 2:5 (1:1).

Bila je to utakmica u kojoj je Everton potpuno pogubio konce u poslednjih deset minuta i na kraju doživeo pravi debakl. Nije prijao ni nagli "priliv" energije koji je došao nakon ulaska Rišarlisona posle dužeg vremena na teren, nije prijao ni njegov gol, jednostavno, ovo nije bilo veče Karamela.

A počelo je kao iz bajke za Everton. Demarai Grej je već u trećem minutu uspeo da pronađe Toma Dejvisa u kaznenom prostoru, a ovaj je smestio loptu u mrežu Stršljenova. Nisu se ni gosti tek tako dali, već u 13. minutu je Džošua King uspeo da vrati stvari na nulu.

FK Everton - FK Votford

Foto: Tanjug / AP

Usledila je šuterska rapsodija, videli smo blizu 20 šuteva za 60 minuta. A taman nakon isteka sat vremena igre, došlo je do drugog gola koji je postigao Rišarlison. Pratio je sjajno centaršut Majkla Kina, a onda otišao da proslavi pogodak sa prisutnim navijačima. Nije ni slutio kakva se bruka sprema Evertonu.

Za samo minut Votford je došao do preokreta. Ispadala je odbrana domaćih kao da nikada nije igrala Premijer ligu, a Juraj Kucka u 78. minutu i Džošua King u 80. minutu bili su "autori" velikog preokreta Stršljenova. Samo nekoliko minuta kasnije King je kompletirao het-trik još jednim golom iz kontre.

U strelce je uspeo da se upiše i Emanuel Denis u prvom minutu nadoknade. Bila je to još jedna kontra Stršljenova, Džoao Pedro pronašao je svog saigrača i potpuno dotukao malobrojne preostale navijače Evertona na Gudison parku, ali i pored malih ekrana.

Izuzetno uzbudljivo bilo je na "Eland Roudu" gde je Lids uspeo da izrudari bod protiv Volvsa u nadoknadi vremena. Strelac gola zbog kojeg su domaći "eksplodirali" od radosti bio je Rodrigo sa bele tačke - 1:1 (0:1).

Prethodno je Volvse u prednost doveo neverovatni Hvang Hi-Čan koji je po ko zna koji put ove sezone pokazao da je veliko pojačanje tima Bruna Laža. Asistirao mu je Raul Himenez u 10. minutu.

FK Lids - FK Volvsi

Foto: Tanjug / AP

Barnli je pomalo neočekivano uspeo da "izvuče" bodove na jugu Engleske. Sauthempton je odigrao ispodprosečnu utakmicu i nije uspeo da sačuva svoju mrežu od naleta Maksvela Kornea, koji je dva puta ubacivao loptu u mrežu Svetaca - 2:2 (1:1).

U preostaloj utakmici dana, Kristal Palasu je poništen pobednički gol Kristijana Bentekea u 87. minutu nakon intervencije VAR-a. Pre nego što je Belgijanac zatresao mrežu, dogodio se faul, pa je to sprečilo domaće da upišu nova tri boda - 1:1 (0:0).

Prethodno smo nakon uspavanke u prvom poluvremenu, videli po gol na obe strane. Prvi je postigao upravo Benteke u 56. minutu za domaće, a Kalum Vilson je devet minuta kasnije "izvukao" vredan bod za domaćine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Saša Jovanović stavio tačku na pobedu Mladosti protiv Kolubare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA