≫ 

Pradeda bi bio ponosan: Mauricio Sari pozvao malog Musolinija za meč u Veroni

Navijači Lacija sigurno će pozdraviti potez trenera da praunuk fašističkog diktatora bude u kombinaciji za utakmicu

  • 1
Maurizio Sarri, Mauricio Sari

Foto: Tanjug/AP

Bilo ej pitanje dana kada će talentovani defanzivac Lacija, omladinac Romano Florijani Musolini, dobiti prvu šansu da se pokaže na velikoj sceni. Došao je i taj trenutak.

Naime, trener Rimljana Mauricio Sari uvrstio je "Dučeovog" potomka na spisak igrača na koje računa za duel u Veroni, nagradio ga za partije koje pruža u juniorskom timu Lacija. Istina, bio je i prinuđen na takav korak, jer su mu Aćerbi i Luiz Felipe van stroja, te je morao da povuče alternativu iz redova juniora.

Izbor je pao na momka koji zasad najviše privlači pažnju zbog neslavnog pradede Benita Musolinija, fašističkog diktatora koji i danas ima veliki broj poklonika na "Čizmi" - i među navijačima Lacija.

Ova Sarijeva odluka dešava se samo nekoliko dana pošto je rimski klub suspendovao sokolara huana Bernabeua zbog veličanja Benita Musolinija. Španac je zadužen za orla olimpiju, kojeg pušta pre meča da obleće oko terena i tribina, i tako već 11 godina, međutim video koji je "isplivao", a u kojem veliča fašizam i "dučea", koštao ga je posla.

Lacijali, Musolini

Foto: Screenshot/You Tube

Video: Na prodaju Musolinijevo zlato i fašističko nasleđe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA