≫ 

Kakva šteta! Mihina Bolonja sa devetoricom hrabro "poginula" protiv Milana

Neverovatno uzbudljiv meč viđen na stadionu "Renato Dalara"

  • 1
FC Bologna - Milan

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Milana pobedili su Bolonju kao gosti u 9. kolu Serije A, teško, uz mnogo muke iako su imali dva igrača više 26 minuta. Na kraju 4:2 (0:2) u korist ekipe Stefana Piolija koja će "noćiti" na prvoj poziciji "Kalča" ispred perfektnog Napolija.

Mihajlovićevom timu, ipak, idu veće pohvale na držanju i borbi koju je prikazao brojčano slabiji u najvećem delu meča. Bili su igrači domaćeg sastava blizu podviga, nadomak egala koji su održali sve do 84. minuta kada je Benaser savršenim volej udarcem pogodio mrežu domaćeg sastava i slomio srca borbenih fudbalera Bolonje.

Na kraju je Ibrahimović laganom egzekucijom sa ivice kaznenog prostora, kao na treningu, udarcem "otvorenim" stopalom stavio tačku na pobedu gostiju.

FC Bologna - Milan

Foto: Tanjug/AP

Neće "rosoneri" iz Bolonje poneti utisak o lakom osvajanju bodova, kako to sugeriše krajnji rezultat koji je direktna posledica činjencie da je Mihajlovićev sastav od 20. minuta ograo bez isključenog Soumarua (povlačenje igrača Milana u momentu kad je bio poslednji igrač odbrane) i od 58. bez Sorijana - koji je opasno, đonom, startovao na protivničkog igrača.

U tom momentu rezultat je bio 2:2, čemu se malo ko nadao posle vođstva Milana 2:0 sa igračem više.

Bolonja je pokazala "zube" u povoju drugog poluvremena sa dva brza gola za koje je najzaslužniji bio Musa Barou - asistent autogolu Ibrahimovića i strelac posle precizne kontre domaćih.

I taman kada je Bolonja sa dva gola u tri minuta priredila pravi mali podvig, usledio je novi šok po Mihajlovića: već opisano isključenje Sorijana i nastavak borbe sa devetoricom.  Ipak, i tako kadrovski inferiorna Bolonja je bila blizu preokreta o kom bi se tek pričalo. Nažalost po domaće, Arnautović nije najbolje iskontrolisao loptu u odsudnom momentu, pa mu je golman gostiju "ušao u šut" i sprečio ozbiljnu neprijatnost po Piolijev tim.

Izgledalo je i posle toga da Bolonjezi mogu do boda, da će odbiti nalete Milana koji su se pojačavali sa protokom vremena, međutim jedan zaista perfektan potez srušio je bunker i odveo meč u željenom pravcu po Milan. Benaseru je lopta savršeno "sela" na kopačku, nije bilo bloka Bolonje, pa je Alžirac lansirao "raketu" u "malu mrežu" gola Skorupskog.

Milan je tako preskočio Napoli na liderskoj poziciji, uz meč više, dok je Bolonji ovo bio treći neuspeh ove sezone, u kojoj ima isto toliko pobeda i poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan33

    23. oktobar 2021 | 23:20

    Uopste nije steta. Zasluzena oba crvena, steta bi bilo da je ostalo 2:2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA