≫ 

Bivši igrač Mančestera otkrio bolnu prošlost: "Bio sam zlostavljan sa 13 godina"

Patris Evra je izdao knjigu u kojoj su otkrivene mnoge stvari, a jedna od tih je upravo i ova...

  • 0
Patris Evra, Nemanja Vidić

Foto: Profimedia/AFP

Bivši francuski fudbaler i nekadašnji defanzivac Mančester Junajteda Patris Evra nedavno je izdao njigu pod nazivom "Volim ovu igru" (I love this game), posvećenu svom životu i svojoj karijeri, gde je otkrio i nekoliko "pikantnih" priča o kojima nije smeo da razgovara ranije. U susret samom izdavanju knjige, Evra je odlučio da u intervjuu za Tajms otkrije i da je bio seksualno zlostavljan kada je imao 13 godina.

Evra je rođen u Dakaru u Senegalu, a odrastao je u Lezulisu (Les Ulis) nadomak Pariza. Njegova bolna tačka u životu se desila kad je imao 13 godina, odnosno, pre 27 godina, što čak ni njegova rođena majka nije znala, jer kako fudbaler kaže on joj je za sve ispričao tek pre dve nedelje.

Naime, kako on tvrdi zlostavljanje se desilo kad je on imao samo 13 godina. Zbog školovanja je otišao daleko od kuće i živeo je sa svojim nastavnikom, koji je i zlostavljao fudbalera. Kasnije je majku uspeo da ubedi da ga drži što dalje od pomenutog nastavnika, ali nije rekao zašto, već je to uradio tek nedavno.

Ovom pričom i samom knjigom, Evra želi da pokuša da pomogne drugim ljudima i drugoj deci koja su se našla u sličnoj situaciji.

- Kada sam napisao prvu knjigu, nisam ispričao celu priču jer sam se i dalje stideo i plašio šta će ljudi misliti. Sada hoću da ispričam sve jer ne želim da deca budu u mojoj situaciji i da se stide sebe, misleći da su hrabri, jer ovde nije reč o hrabrosti već o mentalnoj spremnosti da pričaju o tome. Samo želim da deca imaju hrabrosti i da ne krive sebe, jer ja sam krivio sebe ceo život - rekao je Patris Evra.

Takođe, Evra je otkrio da njegova majka nije bila pristalica toga da ovakva priča treba da završi u knjizi, ali da ga je kasnije razumela.

- Ispričao sam joj tek sada, u mojoj 40. godini. Bio je to bio veliki šok za nju, bila je mnogo besna. Bilo joj je žao, ali mi je rekla: "Patris, ne smeš to staviš u knjigu, to je privatna stvar'". Odgovorio sam joj: 'Mama, ne radi se o meni, radi se o drugoj deci'. Tada mi je rekla da me razume - izjavio je fudbaler.

Video: Potresna ispovest zlostavljane Snežane Bojić i njenog oca: Jutka nam je bio prijatelj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA