≫ 

Partizanovoj seriji nema kraja: Za 25 minuta okrenuli TSC i povećali prednost nad Zvezdom

Pratite tekstualni prenos utakmice Superlige Srbije na Telegraf Sportu...

  • 55
Fk Tsc - Fk Partizan Foto: Nikola Tomić

Slavio je Partizan i u Bačkoj Topoli, upisao vrednu pobedu - 3:1 i nove bodove u Superligi, ali se nije naigrao fudbala protiv TSC-a, koji se muški isprsio pred crno-belima. Presudio je takmičarski momenat, iskustvo i visok nivo samopouzdanja u kome timu iz Humske teško da ima ravnog takmaca. Golove za crno-bele su postigli Rikardo Gomeš i mladi Nikola Terzić koji je dva puta pogađao mrežu, dok je sa druge strane čast domaćina spasio Marko Petković.

Derbi kola u Bačkoj Topoli opravdao je očekivanja već u prvom delu, jer su navijači na prelepom zdanju domaćina mogli samo da uživaju u intenzivnom, takmičarskom fudbalu, dobrim akcijama, borbenosti sa obe strane, na kraju krajeva i u suštini najvažnije sporedne stvari na svetu - golovima. Bilo ih je čak četiri u prvih 45 minuta, koje je rezultatski pripalo Partizanu, mada se ni domaćin, posle sjajnog početka i vođstva, nije predavao ni kada je bio na ivici ambisa.

Reklo bi se da je u tom prvom delu, koje nije sjajno počelo za Stanojevićevu ekipu, presudilo iskustvo, takmičarski momenat, ali suvi kvalitet tima iz Humske, koji, pritisnut umorom od evropskog duela sa Gentom, možda nije bio svež za tako teško gostovanje, ali jeste dovoljno priseban i motivisan da ne uprska.

Oba tima su veoma dobro otvorila utakmicu, smenjivali su se u napadima, pokušavali da nadmudre, a prvi je zapretio Partizan i to preko Igora Vujačića, koji se posle kornera Miloša Jojića otrgao iz zagrljaja Slobodana Rajkovića i ostao praktično sam na sedam, osam metara od gola, no, šutirao je neprecizno.

Uzvratio je TSC i to tako što je u prvom ozbiljnijem napadu izborio takođe korner, iz koga je uspeo i da povede. Crno-beli su uspeli nekako da se obrane kod prvog udarca, ali se lopta odbila na drugu stativu gde je bio spreman Marko Petković i pogodio mrežu za veliku radost domaćina - 1:0.

Video: TSC šokirao Partizan, Petković posle odbitka poveo protiv crno-belih

Tek što se krenulo sa centra, Partizan je uzvratio istom merom! Crno-beli su izašli visoko na polovinu TSC, onemogućili odbranu da izbaci loptu, presekavši pas na 35 metara od gola Filipovića, posed je došao do Natha, koji sjajnom asistencijom spaja Rikarda sa golom - 1:1.

Video: Perfektan prijem i realizacija Rikarda za ekspresno izjednačenje Partizana

Borba se posle toga još više rasplamsala, s tim da je Partizan bio tim koji se više pitao na terenu, vodio igru i bio opasniji od domaćina, na koje je primljeni gol prilično uticao. Imali su, istina, igrači TSC još jedan solidan pokušaj preko Krsmanovića, no, on nije ugrozio Stevanovića.

Zato je Partizan oberučke koristio svaku šansu koja mu se ukazala i ponovo kaznio propuste odbrane tima iz Bačke Topole u 27. minutu. Ponovo su akteri bili Jojić i Rikardo, koji je fenomenalno ostavio povtratnu loptu za mladog Nikolu Terzića u kaznenom prostoru, a vezista pogodio dalji ugao za - 1:2.

Video: Još jedan gol Partizana: Strelac je Terzić! Crno-beli vode 2:1

Potpuni preokret je ulio značajnu dozu samopouzdanja u redove crno-belih, koji su do odlaska na odmor još jednom kaznili TSC, iako je domaćin imao ravnopravan, možda čak i veći posed lopte u većem delu prvog poluvremena.

Dogodilo se to u 36. minutu u akciji koju je započeo Pantić, Rikardo maestralno preskočio loptu i omogućio Nathu udarac sa 12, 13 metara, koji je Filipović odbranio krajnjim naporom, ali je odbitak ispratio mladi Nikola Terzić i pogodio i drugi put na meču - 1:3.

Video: Crno-beli dominiraju u Bačkoj Topoli: Još jedan gol Partizana u 31. minutu, Terzić ponovo strelac

Do kraja prvog dela, Partizan je prilično patio, jer je TSC krenuo na sve ili ništa, vršio pritisak pred golom crno-belih, imao i nekoliko solidnih situacija, čak i stativu preko Mihajla Banjca, međutim, nije uspeo da materijalizuje dominaciju.

Nije dobro počelo ni u nastavku za Partizan, ali jeste za TSC, koji je od prvog zvižduka krenuo u istom ritmu kao u smiraju prvog dela. Crno-beli su u prvih nekoliko minuta bili potisnuti na svoju polovinu, imali su i pretnju preko Tomanovića posle kornera, što je Stanojevića iziritiralo i navelo da ranije od planiranog izvrši dvostruku izmenu.

Poslao je trener crno-belih na teren Šćekića i Meniga, umesto Natha i Pantića, ne bi li pojačao "trku" i pokušao da isparira agresivim igračima TSC i donelo je to određeni boljitak, ali su gosti i dalje imali probleme.

Mogao je TSC u 50. minutu da kazni klizanje Miletića u opasnoj zoni, ali je udarac Stanojlovića odbranio Stevanović, baš kao i sjajan volej Aranđela Stojkovića za 30 metara, koji je takođe išao u okvir gola.

Ubrzo je Stanojević na teren poslao Jovića i Lutovca, čime je ekipa dobila još agresivnije obrise i, čini se, da je TSC tek tada neutralisan, nije više bio tako opasan, niti lizu poslednje trećine crno-belih.

Do kraja, Stanojević je morao i da improvizuje sa napadačem, jer se Rikardo nešto ranije povredio, pa je morao sa terena, te ga je menjao Menig, ali to gostima i nije bilo toliko bitno koliko da sačuvaju kapital i osvoje nova tri boda u čemu su i uspeli.

Video: Fudbalska atmosfera u Bačkoj Topoli: TSC i Partizan imaju lepu podršku

Standings provided by SofaScore LiveScore

SASTAVI

TSC (4-2-3-1): Filipović – Petković, Antonić, Rajković, Krsmanović – Tomanović, Stojković – Stanojev, Banjac, Stanojlović – Zec. Klupa: Jorgić, Milićević, Vukić, Klimako Pinto, Santrač, Marsenić, Stoiljković, Petrović, Đakovac, Ratkov, Bočkaj.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Pantić – Rikardo. Klupa: Popović, Saničanin, Menig, Pavlović, Živković, Šćekić, Ostojić, Obradović, Jović, Lutovac, Smiljanić.

Video: Šta se dešavalo sa sudijom i zašto je Stanojević dobio crveni karton

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. oktobar 2021 | 15:22

    A Gent? Hahaha nikad od Partizana ozbiljna Ekipa

  • Darko

    24. oktobar 2021 | 13:52

    Kako lep teren TSC-a kao da ne gledaš naši ligu...

  • Zoki

    24. oktobar 2021 | 14:31

    Sta da se ocekuje kada je predsednik TSC u upravnom odboru malog partizaija. Na kladionici igrali Terzinu igru, protivnik daje prvi gol. Liga bez briga kao kod Zeke i Bjeke,sve namesteno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA