≫ 

Bruka Desta, kazna od Alabe i Vaskeza, Realu slava u "el Klasiku"!

Madriđani pobedili u najvećoj utakmici španskog fudbala rezultatom 2:1

  • 2
david alaba Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Real Madrida "dosolili" su na ranu Barseloni, i oni su uspeli da pobede najlošiju Barsu u poslednjih ko zna koliko godina unazad - 2:1 (0:1).

Strelci u "el klasiku" odigranom pred krcatim tribinama "Nou Kampa" bili su David Alaba u 32. minutu i Lukas Vaskez u 94. za goste, i Aguero duboko u nadokandi vremena za Barsu. Kasno.

Anćelotijev tim je sada na liderskoj poziciji, uz rame Sevilji i Sosijedadu, blizu su Atletiko, Osasuna, čak i Rajo Valjekano, ne i Barselona koja će naredno kolo dočekati na neprijatnoj osmoj poziciji.

Utakmica je po Kumanov tim je otišla u nepovrat, zapravo bila je samo to najava kranjeg epiloga, onog trenutka kada je Seržinjo Dest promašio "nepromašivo" u prvom poluvremenu. Ukazala mu se prilika nad prilikama, šansa utakmice, našao se na šest-sedam metara pred golom gostiju, potpuno neometan - i promašio.

Stigla je kazna od Alabe i Real je već tada preuzeo sve konce igre u svoje ruke, izdržao pritiske koji i nisu bili toliko jaki, na kraju odneo najslađi trijumf.

Alabin gol je bio najlepši momenat meča: snažan, precizan udarac koji je stigao s leve strane u dalji ugao Ter Štegenovog gola. Lopta je bila nedostižna za nemačkog čuvara mreže, Barsa je matirana i u nastavku je morala da juriša sa mnogo više rizika na polovini rivala.

Tako je i bilo, ali napadačke osovine Katalonaca se nisu proslavile. Depaj je bio uštopovan, Fati "nevidljiv", pokušao je potom Kuman sa De Jongom i Aguerom, međutim Madriđani su perfektno odradili sve defanzivne zadatke.

A onda, u samoj završnici, kad je i najlepše, zadali konačan udarac velikom rivalu.

Iz kontre koja se može upisati u udžbenike, Lukas Vaskez je profitirao na asistenciju Benzeme pogodio mrežu i stavio tačku na najveći meč španskog fudbala.

Video: Ovako su Katalonci sabotirali El Klasiko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    24. oktobar 2021 | 18:45

    u evropi sve derbi do derbija prvi protiv drugog i drugi protiv treceg sve po 5:0 a kod nas kad zvezda pobedi sa 5:0 svi misle da je namestaljka

  • srbo001

    24. oktobar 2021 | 23:28

    I danas ste sa 1:0 pobedili i to neregularan gol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA