≫ 

Tadiću majstore, ti si bog: Dve asistencije i gol Srbina u derbiju, stiže Kežmanov rekord

Ajaks deklasirao PSV u duelu vodećih timova Holandije

  • 3
Dušan Tadić Foto: Tanjug/AP

Srpski reprezentativac Dušan Tadić bio je centralna figura velikog derbija holandskog fudbala između Ajaksa i PSV-a koji je to bio samo na papiru. Na terenu - igra mačke i miša u korist aktuelnog prvaka i daleko najboljeg tima u državi.

"Kopljanici" su do nogu potukli goste iz Ajnhdovena rezultatom 5:0 (1:0), a Tadić je bio na visini zadatka, potvrdio je po ko zna koji put reputaciju najkreativnijeg i najproduktivnijeg igrača u Erediviziji.

Upravo je Srbin sa dve asistencije doprineo da Ajaks do 56. minuta stekne praktično nedostižnoh 2:0.

Strelci, na dodavanje našeg majstora, bili su Stiven Berghuis i Sebastijan Ale.

Nastavak je doneo još efikasniji Ajaks, rasterećen i kao takav još ubojitiji za bilo kog rivala. Do kraja, još tri lopte su završile u mreži za nokaut "Filipsovaca".

Osim Tadića, koji je sjajnu partiju zaokružio golom u nadoknadi vremena, strelci za domaći sastav bili su još Entoni i Klasen.

Srpskom reprezentativcu bio je to jubilarni 100. gol u Erediviziji, pa je samo pitanje vremena kada će nadmašiti golgeterski rekord Mateje Kežmana, koji je sa 105 pogodaka i dalje najefikasniji Srbin u istoriji holandske lige.

Video: Šmekerski potez Piksija i Tadića: Gde ste pošli?! Prvo pozdravite ljude koji su došli da vas gledaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA