≫ 

"Sveci" preživeli pakao Marseja, policija obezbeđivala kornere, navijač prekinuo kontru Mesija?!

Najveći derbi francuskog fudbala završen bez golova, ali je oko terena vladalo potpuno ludilo kao i što se očekivalo

  • 3
Nejmar

Foto: Tanjug/AP

Veliki derbi Francuske, onaj najveći, između Olimpika iz Marseja i Pari Sen Žermena protekao je miroljubivo u rezultatskom smislu, mreže su mirovale, ali je sve što se izdešavalo u nedelju uveče na "Velodromu" bilo više za rubriku hronika, nego za sport.

Spektakularan ambijent koji su u začektu priredile pristalice domaćeg tima brzo se pretvorio u pravi pravcati pakao po goste. Meč je već u 26. minutu bio prekinut jer gostujući igrači nisu uspevali da izvedu korner usled "plotuna" raznoraznih projektila sa tribine najvatrenijih pristalica kluba iz francuske luke.

Problem je rešen tako što su jake policijske snage poređane oko korner ugla, pa su štitovima obezbeđivali igrače Pari Sen Žermena od predmeta kojima su konstantno bili izloženi.

FK Olimpik Marsej - FK PSŽ

Foto: Tanjug/AP

Ni to nije bilo sve od navijačkih ispada.

Još jedan se desio na samom terenu u drugom poluvremenu, kada je navijač Olimpika utrčao na teren i gotovo dotrčao do Lea Mesija koji je u tom momentu imao loptu u nogama i bio u kontri. Momak zavidnih trkačkih kvaliteta, pomenuti fan Marselja, je uspeo u nameri da zaustavi opasan napad gostiju i možda spasi svoj tim u tom trenutku.

 

Srećom, nije bilo težih posledica po Argentinca, navijač je vrlo brzo uhvaćen pa potom iznesen sa terena.

navijač marseja

Foto: Tanjug/Ap

navijač marseja

Foto: Tanjug/Ap

A ovako je bilo pre početka utakmice na Velodromu - ludnica!

 

Što se same utakmice tiče, na terenu je bilo svega i svačega, uzbuđenja, dva poništena gola, jedan crveni karton. Svega je bilo, samo ne golova. Pari Sen Žermenu je u 14. minutu poništen gol zbog ofsajda, što je i VAR potvrdio, a video nadzor doneo je ispravnu odluku i kod nesuđenog gola Marseja - koji je takođe došao iz nedozvoljene pozicije.

Nastavak je doneo ravnopravan meč sa mnogo tempa i tenzije koja se mogla nožem seći. Već od 57. minuta Marselj je "goreo" jer je Hakimi, zbog rušenja igrača domaćih kao poslednji igrač odbrane, zaradio crveni karton, pa je buknula nada navijača Olimpika da će taj trenutak iskoristiti njihovi igrači.

FK Olimpik Marsej - FK PSŽ

Foto: Tanjug/AP

Ipak, nije bilo promene rezultata, Parižani jesu bili u podređenoj poziciji, ali su u svakom momentu i na svakom delu terena otupeli oštrice rivala, te kući nose vredan bod, reklo bi se i veliki "kao kuća" imajući u vidu kroz šta su sve prošli večeras.

PSŽ je i dalje uverljivo prvi na tabeli sa 28 bodova iz 11 utakmica, dok je Marselj četrvti sa 18 poena i utamicom manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Prvi američki huligan želi da organizuje tuču s Rusima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA