Dušan Tadić ruši rekorde, ušao u društvo u kojem se nalaze Mesi, Toti, Runi, Gigs...

On je sinoć protiv PSV-a postigao gol i upisao dve asistencije

  • 2
Dušan Tadić

Foto: Tanjug/AP

Prelazak Dušana Tadića u Ajaks zaista se ispostavio kao pun pogodak za srpskog fudbalera. U jučerašnjem derbiju protiv PSV-a, naš reprezentativac bio je ključna figura, pošto je uz pogodak upisao i dve asistencije. Podsetimo, Kopljanici su uništili Filipsovce i "spakovali" im pet lopti u mrežu.

Ovo je za Tadića bila istorijska utakmica, pošto je ušao u "knjige" holandskog šampionata postavši jedan od retkih igrača koji je sakupio 100 ili više golova i 100 ili više asistencija u jednoj ligi. Zapravo, jedan je od retkih u Evropi kojem je to pošlo od ruke.

Srpski fudbaler je dakle upisao 100 golova i 105 asistencija na 237 utakmica koje je odigrao u Ajaksu, Groningenu i u Tventeu. U dresu Kopljanika upisao je 58 golova, dok je bio u Tventeu dodao je 28, a na svojim počecima u Groningenu je 14 puta matirao protivničke golmane.

On se na taj način priključio velikanima poput Frenka Lamparda (176 golova, 102 asistencije), Vejna Runija (208 golova, 103 asistencije), Rajana Gigsa (109 golova, 162 asistencije), Tomasa Milera (132 gola, 139 asistencija), Frančeska Totija (250 golova, 139 asistencija) i Lea Mesija (474 golova, 193 asistencija), koji su svojevremeno u svojim ligama (Premijer ligi, Bundesligi, Seriji A i La ligi) dolazili do istog učinka.

 

Još jedna zanimljivost je da je Dušan Tadić ovog vikenda izjednačio rekord po broju asistencija za jedan klub u Erediviziji, pošto su dve pomenute bile dovoljne da ga popnu na deobu prvog mesta sa Luisom Suarezom. Srpski reprezentativac tako sada takođe ima 53 uspešna dodavanja, baš kao i Urugvajac iz vremena dok je bio u Amsterdamu.

Video: Ben prekinuo mučenje Zvezde protiv Nišlija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SPravd

    25. oktobar 2021 | 11:30

    Bravo Dušane🇷🇸🇷🇸👍🏼

  • Cv

    25. oktobar 2021 | 13:28

    Ma gde ruši on je prosecan igrac videli smo ga u Sautemtonu ne moze da igra ozbiljnu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA