Stanojević posle TSC-a pričao o Terziću, povredi Gomeša, jesenjoj tituli...

"TSC je dobro igrao, ugrožavali su nas, ali su momci pokazali karakter, vratili se iz minusa i pobedili, pa je zato zadovoljstvo veće," kaže trener crno-belih

  • 5
Fk Tsc - Fk Partizan

Foto: Nikola Tomić

Sedam godina Partizan čeka jesenje počasti, prvu poziciju na polovini sezone i, kako trenutno stvari stoje, izgleda da je crno-belima morao da se "dogodi" Aleksandar Stanojević da bi konačno postali konkurentni u borbi za šampionsku titulu. Ispit protiv TSC, koji je tim iz Humske okončao pobedom (3:1), iako je samo dva dana ranije vodio pravi "rat" u Ligi konferenmcija sa Gentom, nagoveštaj je lepih dešavanja koje raduju navijače, iako sam Stanojević ne dozvoljava euforiju, smatrajući da je pred ekipom još mnogo iskušenja do konačnog cilja.

Pobeda u Bačkoj Topoli ipak svedoči o zrelosti Partizana, koji je pod Stanojevićem u tekućoj sezoni upisao samo jedan remi i to protiv glavnog takmaca Crvene zvezde, dok je sve ostale utakmice ubedljivo dobio, uz rekordnu gol-razliku 39:4!

Posle meča sa TSC trener crno-belih je bio očaran ambijentom prelepog stadiona, ali i presrećan što je njegov tim na tako teškom gostovanju upisao nova tri boda.

- Bilo je zadovoljstvo igrati na ovakvom fudbalskom zdanju, neverovatni uslovi, teren, imali smo utisak da igramo evropski, a ne meč Superlige. Isto mislim i za rivala TSC, ostavili su utisak kao da igramo kvalifikacioni meč u Evropi, jer su igrali veoma dobro i bilo nam je istovremeno i teško, ali i lepo zbog pomenutog stadiona. Vratili smo se iz minusa sa početka meča, iako smo mi imali prvu šansu na utakmici. Kasnije su se momci uzdigli, pokazali karakter i okrenuli situaciju u korist Partizana.

- Da li smo bili na nivou, onakvom kakav se očekuje? Nismo, jer je, pre svega, TSC dobro igrao, ali i zbog toga što smo ovako tešku utakmicu imali samo dva i po dana posle Genta. Ugrožavali su nas dosta puta, kroz pas, po bokovima i ne pamtim da nas je neko tako ugrozio igrački. Jesmo promenili sastav, no, bilo je zaista kratko vreme za oporavak, tim pre što smo sa Belgijancima igrali na jako teškom terenu. Zato sam srećan i zadovoljan zbog činjenice da smo iz teškog iskušenja, u pravoj muškoj utakmici u Bačkoj Topoli izašli na pozitivan način - rekao je Aleksandar Stanojević posle još jedne pobede u Superligi.

Terzić da nastavi da se dokazuje

 

Smatrate da li da je gostovanje TSC u "top tri" najteža u dosadašnjem delu takmičenja?

- Nije u "top tri" kako kažete, već je gostovanje TSC za nas sigurno najteže do sada. Pričali smo baš o tome pred samu utakmicu i zato je zadovoljstvo usled pobede još veće, jer se radi o rivalu za respekt.

TSC - Partizan

Foto: Nikola Tomić

Verujete li da ste pobedom u Bačkoj Topoli za korak bliže osvajanju prvog mesta na polusezoni, što se u Humskoj nije dogodilo minulih sedam godina?

- Ima još dosta mečeva da se igra, da bismo sada donosili zaključke. Sledi nam meč sa Metalcem, koji zna da namuči svakog rivala, potom Čukarički, za koji isto važi, pa utakmica u Ligi konferencija... Igra se na svaka tri dana i zaista nije lako izdržati takav ritam. Bitno nam je da smo u "trci" sa rivalima, da ostanemo konkurentni što duže. Naravno, važno je takođe da se odvojite od nekih pratilaca, TSC smo sada malo pobegli. Ostalo idemo korak po korak, delima, ne velikim rečima.

Mladi Nikola Terzić i meča u meč vidno napreduje i sve se to manifestuje i igrom i golovima?

- Terzić je postigao dva gola, jako bitna, i preokrenuo utakmicu u našu korist i mogu samo da mu čestitam na tome. Mladi igrači moraju da se dokazuju iz utakmice u utakmicu, znate da to zahtevam od njih i nadam se da će Nikola nastaviti u istom stilu, jer je a dobrom putu.

Silom prilika, Partizan je u smiraju meča u Bačkoj Topoli ostao bez Rikarda Gomeša, koga je Stanojević usled povrede povukao iz igre. Upitan u kakvom je stanju napadač i koliko je ozbiljno, trener je rekao:

- Ima problem već izvesno vreme, posebno se odrazilo na prošloj utakmici sa Gentom, muči ga koleno i sačekali smo momenat da ga zamenimo. A, sa druge strane, nije ni to lako iz hiljadu razloga, jer nema igrača koji može da ga odmeni na terenu. Snažan je, može da ostane "na lopti", znači nam dosta u igri, na prekidu. Sačekli smo treuntak da ga zamenimo, iako je to verovatno trebalo učiniti i ranije. Videćemo posle analiza kakva je situacija, no, on je takav, hoće da igra i pod injekcijama, trudi se, bori za tim, pa ćemo videti koliko će izdržati u tom ritmu - zaključio je Aleksandar Stanojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    25. oktobar 2021 | 12:16

    Kazi sada sta imas o pobedama u nizu... niste izgubili utakmicu ko zna od kada, sem Genta naravno prvi iole ozbiljniji protivnik cao dovidjenja... sto sada ne kukas kako nekintim moze da veze toliko pobeda? Uzivaj zbog jadnih i bednih politickih izbora pa zato i pobedjujete da se malo namesti glasova sramoto od coveka i trenera...

  • Меми

    25. oktobar 2021 | 19:54

    Сале легендо, са тобом до титуле.

  • Šamroje gromadni

    25. oktobar 2021 | 18:23

    Loš kao trener, još lošiji kao čovek...da li će pred skupštinu kao što je obećao ? A, da...nema taj ni obraza ni morala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA