≫ 

Evra posvetio deo knjige Vidiću: "Udario sam ga u svlačionici, hteli smo da se tučemo"

Legendarni fudbaler je otkrio detalje jedne žustre svađe

  • 6
Patris Evra, Nemanja Vidić

Foto: Profimedia/AFP

Mančester junajted je nakon jučerašnjeg poraza od Liverpula u centru pažnje svetske fudbalske javnosti, ali ne po dobrom. Redsi su u potpunosti "razmontirali" Đavole i još jednom pokazali da su rupe koje postoje u odbrani one koje je teško zakrpiti.

Zapravo, deluje da bi sve bilo značajno bolje da je tu "stara garda" predvođena Patrisom Evrom. Ipak, vreme je nemoguće vratiti unazad. Bivši defanzivac je sada uplovio u književne vode i objavio je delo "Volim ovu igru".

Tamo se u jednom poglavlju podsetio da je u eri Dejvida Mojesa hteo da se povuče sa legendarnim srpskim defanzivcem iz grada sa Đetinje, Nemanjom Vidićem. Zbog toga nisu razgovarali međusobno puna tri meseca.

- Pobedili smo Vest Brom u prvoj utakmici posle Olimpijakosa, ali smo onda kod kuće izgubili od Liverpula sa 3:0. Bio je to užasan rezultat. Dejvid je sazvao sastanak igrača odbrane narednog dana. Vidić se tek vraćao posle povrede i svi su znali da na kraju sezone odlazi u Inter. Dejvid je prešao preko svih defanzivaca i izabrao da kritikuje Vidića i Fila Džonsa za loše pozicioniranje. Iznenada, Nemanja je počeo da psuje na srpskom "Izvini, imaš li kakav problem", pitao je Mojes Nemanju - otkrio je Evra.

Vidić mu je odgovorio žustro, pominjući i Evru što se ovome nije nimalo dopalo.

- Branimo se jedan na jedan, ali su Rafael i Patris Evra uvek visoko. Misle da su napadači, ali bi oni morali da ostanu pozadi - rekao je srpski fudbaler i dobio je odgovor.

- Moraš da preuzmeš svoju odgovornost, Nemanja! Počeli smo da se svađamo, jedan drugog nismo čuli od dernjave, pokoškali smo se i odgurnuo sam ga. Dejvid je poludeo, rekao mi je da se smirim. Njegovi pomoćnici su nas razdvajali dok sam i dalje vikao na Nemanju sa onim "čekaću te posle treninga". Moj plan je bio da čekam Nemanju posle, jer mi Dejvidovi pomoćnici ne bi dali da mu se približim dok smo unutra. Znao sam da mogu da ga vidim na parkingu i tu smo mogli da nastavimo borbu, licem u lice - priča Evra.

Francuz je otkrio i šta se posle toga dogodilo, kaže da je Mojes želeo da razgovara sa njim u kancelariji.

- Dok sam razmišljao o svom planu, jedan od trenera mi je rekao da Dejvid želi da me vidi u kancelariji. Bio je šokiran, mislim da nikada nije video dvojicu igrača u takvoj svađi. Rekao sam da mi je žao i da nisam smeo da gurnem Nemanju. "Odakle ti je došla ta snaga", nasmejao se Mojes i dodao "Ozbiljno, ne možeš sa Nemanjom tako". I dalje sam bio ljut, ali sam otišao kući i planirao kako da udarim Vidu sledećeg dana. Jedva da sam se smirio narednog jutra kada sam stigao na trening, ali nisam video Vidića ceo dan. Dejvid mi je rekao da ne radim ništa glupo i obećao sam da neću - piše u Evrinom delu.

Mojes je dobio otkaz posle samo devet meseci, a Vidić i Evra su otišli put Italije na kraju sezone. Postali su rivali, pošto je Užičanin završio u Interu, a Francuz u Juveu.

Video: Bugarski Bekam počeo da kopira Ibrahimovića: Bivši igrač Zvezde se veseli uz Nadu Topčagić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikelandjelo13

    25. oktobar 2021 | 15:26

    Ubio bi ga Vidic kao zeca da je samo hteo!

  • Pp

    25. oktobar 2021 | 15:54

    Mučeniče to bi ti bila najveća greška u životu...

  • Mare

    25. oktobar 2021 | 18:39

    Steta sto se niste posibali......kako bi te nemanja otresao ko slinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA