Tri neverovatna rezultata na najvećim derbijima i Tadićeva brutalna osveta huliganima

Mnogi su željno čekali proteklu nedelju, zato što se kao nikad poklopilo nekoliko velikih derbija

  • 2
Dušan Tadić, FK Ajaks

Dušan Tadić slavi "petardu" protiv PSV-a; Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Nedelja je bila dan za sport, pošto se poklopilo da se baš na isti dan igra nekoliko velikih derbija širom Evrope. Odigrani su najvećih derbija Španije, Engleske, Italije, Francuske, Holandije, Rusije, Grčke.

Ljubitelji fudbala su imali izbor kao nikad pre: El Klasiko između Barse i Reala, duel Junajteda i Liverpula, Inter - Juventus i Roma - Napoli u Italiji, Marselj - PSŽ u Francuskoj, Ajaks - PSV u Holandiji, Zenit - Spartak Moskva u Rusiji, kao i Olimpijakos - PAOK u Grčkoj.

Svaki od ovih duela ima epitet derbija, a većina su i najveći derbiji zemlje.

Upravo iz tog razloga, neki rezultati koji su viđeni, posebno su šokantni. A u nedelju smo videli tri takva ishoda na najvećim derbijima u Engleskoj, Holandiji i Rusiji.

Liverpul je na Old Trafordu ponizio Mančester junajted sa 5:0. Istim rezultatom je Ajaks demonstrirao silu protiv PSV-a, a Zenit je bio još ubedljiviji protiv Spartaka iz Moskve u velikom derbiju Rusije sa 7:1.

FK Liverpul, FK Mančester junajted

Semafor na Old Trafordu; Foto: Kevin Quigley / dmg media / Profimedia

Scene sa Old Traforda obišle su svet, jer je najveći broj navijača i pratio derbi Premijer lige i duel Ronalda i Salaha, koji je dokazao da je trenutno fudbaler koji je u najboljoj formi na svetu i het-trikom je demolirao najvećeg rivala.

Srpski fudbaler Nemanja Matić samo je posmatrao meč sa klupe i uhvaćen je u kadru kako u neverici, poput Ser Aleksa Fergusona posmatra dešavanja na utakmici.

Dušan Tadić, FK Ajaks

Navijai Ajaksa slave u završnici derbija protiv PSV-a koji je njihov klub dobio sa 5:0; Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Ali, drugi srpski fudbaler, kapiten naše reprezentacije, Dušan Tadić, bio je glavni heroj brutalne pobede Ajaksa nad PSV-om u derbiju Holandije. Postigao je gol i imao dve asistencije u pobedi 5:0. Upravo je on stavio tačku na utakmicu petim golom, koji je proslavio tako što je gestikulirao i rukom broj pet.

Ovo je bila svojevrsna osveta Tadića PSV-u i njihovim navijačima, jer je PSV na početku sezone u Superkupu Holandije slavio u Amsterdamu sa 4:0, dok je na poslednjem prvenstvenom derbiju, koji je odigran u Ajndhovenu, Tadić napadnut od strane huligana PSV-a ispred stadiona, kada su ga gađali kovanicama i pogodili u glavu, nakon što je prethodno u završnici derbija imao sukob sa Denzelom Damfrisom, tadašnjim kapitenom PSV-a, kome se uneo u lice nakon realizovanog penala za konačnih 1:1.

Forma Tadića sigurno raduje i selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija pred ključnu utakmicu koju naša reprezentacija igra 14. novembra protiv Portugalije u Lisabonu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Na kraju, potpuni debakl doživeo je i Zvezdin bratski klub - Spartak iz Moskve, koji je ponižen u Sankt Peterburgu sa 7:1 od Zenita, koji je dokazao da je najbolji tim Rusije i pokazao moć nakon dva vezana poraza u prvenstvu.

FK Zenit, FK Spartak Moskva

Semafor na Gasprom areni u Sankt Peterburgu; Foto: Alexander Demianchuk / TASS / Profimedia

Po dva gola dali su Amzun i Mostovoj, a po jedan Dzjuba, Klaudinjo i Erokin, dok je jedini strelac za Spartak bio Kvinsi Promes.

Definitivno nedelja koju će fudbal dugo da pamti, a nekima će bruka ostati i za sva vremena.

Video: Goreo je Lion za Putu i Hajduk: Spektakularna bakljada u derbiju 5. lige Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    25. oktobar 2021 | 17:30

    sta ti je evropa derbi 5:0 a zvezda kad pobedi 5:0 to je odmah skandal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA