≫ 

Zvezdu čeka nikad viđena serija vezanih gostovanja i put po Srbiji od 1,350 kilometara

Mada vredi pomenuti da su crveno-beli pobedili sve mečeve na strani, osim derbija protiv Partizana

  • 15
FK Crvena zvezda, Zvezdina gostovanja, Mapa

Ilustracija: Nikola Jovanović

Ako bacimo pogled na raspored Crvene zvezde u narednih 20 i kusur dana, jasno nam je da srpskog šampiona očekuje možda i najznačajniji period tokom jesenjeg dela šampionata!

S jedne strane čekaju Midtjiland u 4. kolu Lige Evrope i na tom meču bi mogli da obezbede evropsko proleće (barem 3. mesto i odlazak u Ligu Konferencija), dok se u šampionatu, gde već zaostaju pet bodova u odnosu na Partizan (imaju i meč manje), suočavaju sa neviđenim tempom putovanja.

Verovatno nikad viđenim u novijoj istoriji kluba jer će Zvezda, počevši od srede 27. oktobra, igrati čak četiri uzastopna meča u Superligi van Marakane. Na kraju, ukupno će prevaliti 1.350 kilometara autobusom, s tim što će imati malo sreće između trećeg i četvrtog gostovanja kada je na programu reprezentativna pauza.

Zvezda karavan otvara gostovanjem u Surduluci, u sklopu odloženog meča 5. kola Superlige, dok već u nedelju idu put Kragujevca na megdan Radničkom. Olakšsavajuća okolnost jeste pozicija rivala na tabeli, odnosno plasman u donjem delu tabele.

Potom sledi taj duel sa Dancima 4. novembra, kao i putovanje za Novi Sad tri dana kasnije. Biće to veliki ispit za crveno-bele protiv Vojvodine, tima koji je šampionu otkinuo bodove na startu takmičenja i koji je na domaćem terenu poražen samo od Partizana.

Seriju gostovanja Zvezda že zatvoriti u Lučanima, a meč je za sada na programu 20. novembra. Do kraja jesenjeg dela SL, izabranike Dejana Stankovića očekuju i odlasci u Kruševac i Bačku Topolu na megdan TSC-u. Čak je i ovaj podatak jasan pokazatelj koliko su ova četiri vezana gostovanja Zvezde bitna za klub, pogotovo što že večiti rival Partizan samo jednom ići van Beograda - i to u Gornji Milanovac 11. decembra.

Video: Opšte ludilo na Borjanovom rođendanu: Gobelja, Pankov, Baja Mali Knindža, a onda je Sneža zamešala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    26. oktobar 2021 | 14:21

    Sve je namesteno da Tudjmanovci uzmu titulu.Ali dzaba vam sve.

  • Papilon

    26. oktobar 2021 | 15:34

    Vidim da kmecanje navijaca malog propalog kluba iz bunkera ne prestaje.

  • bane

    26. oktobar 2021 | 14:54

    Toliko gostovanja,toliko sklanjalica pred zvezdom,eto toliko,sve ostalo je suvisno🤷‍♂️🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA