Čelsi preživeo penal rulet za četvrtfinale Liga kupa, Arsenal sada ne zna za poraz

Sauthemtpon je stao na korak od senzacije, Sanderlend dobio KPR posle penala

  • 0
Čelsi Foto: Tanjug / AP

Sauthempton stao je na korak od velike senzacije u Liga kupu Engleske. Sveci su u rezervnom sastavu doveli jako kvalitetan sastav Čelsija do penala, ali tamo nisu imali snage za konačan udarac. Koštao ih je promašeni penal malo poznatog Vilijama Smolbouna, koji je na opšte čuđenje izveo treći penal Premijerligaša sa juga Engleske - 1:1 (posle penala 4:3).

Dobro je ova utakmica krenula za ekipu Čelsija koja je povela u 44. minuta preko Kaja Haverca, ali je odmah po povratku sa velike pauze, Če Adams poravnao rezultat. Iako su Plavci imali inicijativu, do kraja nisu uspeli da postignu gol i izbegnu penal rulet.

No i tamo je krenulo dobro po njih, jer je Teo Volkot u drugoj seriji pogodio stativu. Problem je što je isto učinio i Mejson Maunt, pa su timovi ostali na nuli.

Međutim, pomenuti Smolboun gotovo da je prebacio "Stamford Bridž" u četvrtoj seriji, posle čega su Ben Čilvel i Ris Džejms samo overili pobedu i prolazak u četvrtfinale Karabao kupa, gde tek treba da saznaju svog rivala.

Čelsi Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Arsenala konačno su ušli u niz pozitivnih rezultata. Nakon katastrofalnog starta sezone i poslednjeg mesta na tabeli posle uvodna tri kola Premijer lige, Tobdžije su zaređale pobede i sada ne znaju kada su poslednji put izgubili neki meč. Danas je pod njihovim nogama u Liga kupu pao Lids junajted - 2:0 (0:0).

Prosto deluje neverovatan podatak da je Arsenal poslednji put poražen 28. avgusta na gostovanju Mančester sitiju. Izgleda da je to bio poziv za buđenja Artetinim momcima, kojima je ovo bio deveti meč bez gorčine poraza. Imaju sedam trijumfa i dva remija u tom nizu.

Večeras su za pobedu bila dovoljna dva gola iz drugog poluvremena. Kalum Čejmbers ih je doveo u prednost u 55. minutu na dodavanje Pepea, a pobedu je potvrdio Edvard Nketija nekih 15 minuta kasnije posle velike greške golmana Lidsa, koji je istrčao u prazno.

Iznenađenje dana napravio je Sanderlend. Trenutno trećeligaš, a nekada Premijerligaš sa severoistoka Engleske izbacio je tim iz Čempionšipa, Kvins Park Rendžerse takođe nakon penala.

U regularnom delu utakmice nije bilo golova, a u penal seriji su domaći čak tri puta promašivali. Sa druge strane Crne mačke su sva tri puta bile precizne i prošle su dalje - 1:3.

Video: Fudbalska atmosfera u Bačkoj Topoli: TSC i Partizan imaju lepu podršku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA