Direktor Fejenorda dao ostavku zbog straha od huligana, napadali mu porodicu u kući

Mark Kovermars odlučio da se povuče iz legendarnog roterdamskog kluba

  • 0
Huligani, Fejenord, bakljada, koreografija Foto: AP/Tanjug

Generalni direktor Fejenorda, Mark Kovermans (53), odučio je da podnese ostavku i povući će se sa pozicije 1. decembra. Ova vest potvrđena je na zvaničnom sajtu Fejenorda, gde je objavljena i izjava Kovermansa, koji je istakao da odlazi jer se plaši za svoju i bezbednost svoje porodice.

Naime, Huligani Fejenorda su pre mesec dana ispisali uvredljive grafite na porodičnom domu Kovermansa, a kamenjem su mu razbili ulazna vrata dok su unautra bili samo njegovi roditelji.

To je razbesnelo i razočaralo Kovermansa, koji je zagrižen navijač Fejenorda od malih nogu.

Ipak, navijači su zaratili s njim jer je hteo da izgradi novi stadion Fejenorda umesto legendarnog De Kajpa, koji je navijačima toliko prirastao srcu da ne žele da ga menjaju ni po koju cenu.

Kovermans je kao poslovni čovek, shvatio da trenutni stadion nema dovoljno komercijalnih sadržaja, bio je uporan u inicijativi da Fejenord izgradi novi stadion, ali su na kraju huligani pobedili i sprečili ga i nasilnim putem da se povuče i uspeli su da sačuvaju svoj stadion.

- Fejenord je u mom srcu od malena. Kada sam imenovan, nisam uzalud i bez preterivanja izjavio da je rad u Fejenordu za mene ostvarenje dečačkog sna, Danas nije dobar dan za mene. Boli me što moram da donesem ovu odluku, ali mislim da je tako najbolje uprkos saznanju da će mi nedostajati klub, kolege i mnogi ljudi u neposrednoj blizini kluba - rekao je Koevermans u oproštaju na zvaničnom sajtu.

Video: Kultni klub bivše Jugoslavije slavi 100. rođendan uz pirotehnički šou za pamćenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA