≫ 

Vlahoviću nestvarno porasla cena za godinu dana, grafikon vrednosti "leti u nebesa"

Srpski reprezentativac igra u životnoj formi, a to se odražava i na njegovu cenu

  • 0
Dušan Vlahović rast cene Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Transfermarkt.com

Fudbaler Fiorentine i reprezentacije Srbije, Dušan Vlahović, igra u životnoj formi. Nakon što je sa dva gola osigurao Srbiji da u Lisabonu juri prvo mesto i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, nastavio je sa sjajnim igrama i u Fiorentini.

Prethodnog vikenda postigao je spektakularan gol iz slobodnog udarca i tako pokazao raskošan talenat i novo oružje i raznovrstan repertoar za matiranje golmana.

Trenutno je na petom mestu liste strelaca Serije A sa pet golova, a iz dana u dan njegova cena raste, ali i interesovanje velikih evropskih klubova.

Bio je Vlahović na izlaznim vratima Fiorentine ovog leta, ozbiljno je za njega zagrizao Atletiko Madrid, koji je poslao i konkretnu ponudu (pominje se cifra od oko 70-80 miliona evra), ali je gazda Fiorentine Roko Komiso sve to glatko odbijao.

Želela je Fiorentina da potpiše novi ugovor sa Vlahovićem, ali je on to odbio, pa će tako Fiorentina morati da ga proda najkasnije sledećeg leta, kako ne bi došla u situaciju da on šest meseci kasnije ode bez obeštećenja.

Uporedo sa njegovim napretkom i igrama, raste i njegova cena na Transfermarketu, sajtu za procenu vrednosti fudbalera. Posle novog preseka, Vlahovićeva cena je 50 miliona evra.

Trenutno je Vlahović drugi najvredniji srpski fudbaler na ovom sajtu i samo je Sergej Milinković Savić, koji je procenjen na 70 miliona njega, ispred špica Fiorentine.

Poslednji presek urađen je pre dve nedelje, kada je Vlahoviću cena porasla za 10 miliona evra.

Vlahoviću je cena vrtoglavo porasla u poslednje dve godine, što se najbolje vidi po grafici Transfermarketa, koja neverovatno skače iz preseka u presek. Oktobra 2019. godine Vlahović je bio procenjen na tri miliona evra, potom mu je cena skočila na 6, a zatim u martu 2020. na 18 miliona evra. Kraj 2020. godine dočekao je na 16 miliona evra, jer je zbog pandemije korona virusa svim fudbalerima smanjena procenjena vrednost.

Tokom 2021. godine urađena su tri preseka za Vlahovića, pa mu je cena bila najpre 25, potom 40, i sada na kraju 50 miliona evra.

Međutim, tu se sigurno neće zaustaviti i već u narednim presecima možemo da očekujemo da napadne i prvo mesto kao najvredniji srpski fudbaler.

Za Vlahovića je inače najviše zagrizao Juventus, čiji ga je skaut pratio i na Marakani na meču protiv Azerbejdžana.

Video: Vlahović: Ostaje finale u Portugalu, idemo na pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA