≫ 

Stanojević pred Metalac: "Rikardo, Marković i Holender nisu sigurni, braniće Popović"

Trener Partizana komentarisao je i napredak Jovića, ali i pojedinih igrača iz omladinske škole

  • 4
Aleksandar Stanojević Foto: Youtube / FK Partizan / Printscreen

Fudbaleri Partizana u četvrtak će odigrati svoj odloženi meč petog kola Linglong Superlige Srbije protiv Metalca koji je prvobitno bio pomeren zbog obaveza crno-belih u evropskim takmičenjima. Tim iz Humske tražiće protiv Gornjomilanovčana nastavak svoje pobedničke serije na domaćoj sceni koja trenutno glasi na pet vezanih utakmica.

Sa druge strane, Metalac ne može da se pohvali dobrim rezultatima ove sezone. Tim se nalazi na 14. mestu i utisak je da će se boriti za opstanak ukoliko ubrzo ne popravi svoju formu. Partizanovi gosti nanizali su tri poraza, a poslednji trijumf došao je protiv kragujevačkog Radničkog još pre mesec dana.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević rekao je da će utakmica protiv Metalca biti posebna i specifična, uzimajući u obzir stil igre koji forsiraju gosti iz Gornjeg Milanovca.

- Izuzetno zahtevna utakmica, znate  i sami da smo skoro izgubili bodove od njih. Mladi su, energični, traži se od nas da budemo koncentrisani, a to otvara sa druge strane i nama neki prostor. Sigurno će biti interesantno. Svaki detalj je važan, želimo da i navijači dođu. Verujte da nije lako pobeđivati u kontinuitetu. I na terenu i na tribinama, ulazimo zajedno da damo maksimum - počeo je Stanojević.

Naravno, Metalac će uložiti svoj maksimum kako bi eventualno otkinuo bodove protiv crno-belih i tako popravio bodovni saldo. Utakmice protiv večitih rivala uvek nose dodatnu dozu motivacije.

- Prirodno je da svaka ekipa protiv Partizana igra tako, kao i protiv Zvezde, to je normalno, tako treba da bude. Imali su neke utakmice gde je moglo da ode i na njihovu stranu. Imali su u prethodnim utakmicama povoljne rezultate, mi smo toga svesni. Sećamo se utakmice u Milanovcu i ovde, igraće zbog sebe, a uvek je tu dodatna motivacija kada igrate protiv Partizana.

- Oni su tako izašli prošli put, izašli su tako protiv Zvezde, igraju visoko, završavaju napade sa dosta igrača, to je stil od kojeg ne odustaju. Taj način igre i nama otvara stvari, dobro je za fudbal, biće ovo utakmica sa dosta otvorenog prostora. Mogu i oni da imaju određenih problema. Bitno je da bude u sportskom duhu, tako se i spremamo - nastavio je trener Partizana.

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

"PRIRODNO JE DA IMA ROVITIH IGRAČA"

Problem za crno-bele mogu da predstavljaju eventualne povrede i nespremnost Lazara Markovića, Filipa Holendera i Rikarda Gomeša. Trener Partizana kaže da će se njihovo stanje proceniti nakon večerašnjeg treninga.

- To je prirodno, ima rovitih igrača. Ta ekipa koja je za vikend igrala imala je juče oporavak, u ponedeljak je odmarala. Nismo sigurni za Markovića, Holendera i Rikarda, danas ćemo imati trening, pa ćemo videti. Ali sve je to potpuno prirodno - rekao je Stanojević.

Ono što je strateg crno-belih istakao kao jako važno jeste činjenica da će se utakmica igrati u Humskoj. Paralelno je kritikovao stanje drugih, pojedinih terena širom zemlje.

- Znači nam i zbog terena. Mislim da je teško igrati na nekim terenima koji nisu adekvatno pripremljeni. Nama odgovara da igramo na našem stadionu, da izbegnemo te stvari, usled lošeg vremena koje nas čeka. Sa druge strane, imamo oporavak, normalan ritam, srećan sam što smo u takvom ritmu. Igramo Evropu, uvek smo u trci.

Ipak, Stanojević je nedavno komentarisao i da je teren u Humskoj bio u lošem stanju, što je opravdao činjenicom da je u kratkom periodu odigran veliki broj utakmica.

- Ja sam to rekao zbog toga što je veliki broj utakmica u kratkom periodu. Ipak je naš teren izuzetan u odnosu na ostale. Rekao sam da je težak, jer je bio mekan, zbog padavina, reprezentacije. Zadovoljan sam uslovima koje imamo - rekao je Stanojević.

Aleksandar Popović Foto: Marko Jovanović

"POPOVIĆ ĆE BRANITI, TREBA MU KONTINUITET"

Nije želeo da otkriva tim, ali je ipak naglasio da će se između stativa, ukoliko se ne desi nešto iznenadno, naći Popović.

- Ako Marković i Holender nisu zdravi, imamo skraćenu rotaciju. Iskreno nismo još odlučili za tim. Imamo neku ideju, ali ćemo sačekati trening, pa ćemo videti ko će krenuti, a ko završiti utakmicu. Jović odlično napreduje, trenirao je pojačanim intenzitetom, na njemu je da se nametne. Svaki igrač mora da se dokazuje svaki trening, utakmicu... Nema "ranih" radova, pa da imate kredit. Kada pogledate igrače Partizana, svi su imali golova, asistencija... Svako mora da bude koncentrisan. U odnosu na to kako bude igrao i radio, toliko ćemo ga koristiti. Od njega zavisi, ne od nas.

-  Ne volim da otkrivam tim, ali Popović će braniti. Stevanović je branio teška gostovanja, a Popović je mlad golman, kojem treba kontinuitet, u odnosu na protivnika i kvalitet, rotiraćemo. Vidite da Stevanović koristi svaku priliku, donosi nam stabilnost. Videćemo u narednom periodu kako će se sve razvijati - dodao je Aleksandar Stanojević.

Stefan Leković Foto: MN Press

"IMAĆU SASTANAK OKO MILOVANOVIĆA I BAŽDARA"

Kakva je situacijama sa pojedinim igračima iz omladinske škole? Trener crno-belih kaže da i njih pomno prati i da će ih priključiti prvotimcima, ako to zasluže.

- Malo je osetljivo oko Milovanovića i Baždara. Imaćemo sastanak sa ljudima iz škole, da vidimo u kom pravcu to ide, koliko napreduju, koliko rade. Pričaćemo u odnosu na izveštaj. Reagovaćemo. Mi posle svake utakmice dobijamo izveštaj, i oni se dokazuju, svako se dokazuje. Dobiće neko od njih šansu sigurno.

Za kraj, ponovio je da će protiv Metalca biti i više nego nezgodno. Gornjomilanovčani su na sve rotirali u poslednjem meču i čuvali snagu za crno-bele.

- Vidim da su neki igrači svesno ili nesvesno propustili Spartak. Imaju plan kako će igrati protiv nas. Pokazali su se protiv Zvezde, to je jedan mlad tim koji igra fudbal. Direktni su, ofanzivni, biće zahtevno, morate da pobedite, neuspeh je ako odigrate nerešeno. Ne možeš ni tako da igraš. Sa druge strane, to je jako lepo - zaključak je trenera Partizana.

Video: Stanojević zadovoljan posle pobede: Ovo je bilo najteže gostovanje za nas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    27. oktobar 2021 | 16:31

    Nije važno ko će igrati ! Važna su 3 boda titula i kup .

  • Dr.Sumu ti ne oprastamao

    27. oktobar 2021 | 16:43

    sve znamo..sve je prosle sezone odradjeno..poklon kupa i prvenstva opajdari i sad se vraca...jasno ko dan da je pobjkeda da pjetlici igrju,,stanojevicu odlazi i ne sramoti vise partizan

  • Grobar Mne

    27. oktobar 2021 | 19:29

    Gdje ovaj Stanojević vidi napredak kod Jovića?Kakav crni napredak,pa ovaj kada dobije šansu ništa konkretno ne uradi.Niti prodor,niti dribling,centaršut..i kada je poslednji put postigao gol?Bježi više sa Jovićem,bolhe da ga pošaljete negdje na kaljenje.Nije on igrač za Partizan.Bar ne trenutno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA