≫ 

Ovo nismo videli nikada u istoriji: Zvezda izgubila od Radnika u Surdulici, titula sve dalje

Partizan ima pet poena viška i šansu da ode na +8 sutra protiv Metalca

Spasić

Foto: MN Press

Veliko iznenađenje u režiji Radnika iz Surdulice! Fudbaleri sa juga Srbije savladali su aktuelnog šampiona Srbije, ekipu Crvene zvezde i tako došli do prvog trijumfa ikada protiv tima sa stadiona "Rajko Mitić". Odigrali su domaći sjajnu utakmicu i tako su pripomogli Partizanu u šampionskoj trci - 2:1 (1:0).

Crvena zvezda sada zaostaje pet poena za Partizanom, a crno-beli sutra igraju svoj odloženi meč protiv Metalca i imaće šansu da eventualnom pobedom u Humskoj dođu do osam poena viška u odnosu na večitog rivala.

Ovo je bio prvi poraz Crvene zvezde u Superligi još od 14. juna 2020. godine i gostovanja TSC-u u Senti. Domaći su tada slavili identičnim rezultatom.

Radnik je tačno znao šta je hteo na početku ove utakmice. Surduličani se nisu uplašili eminentnog protivnika, već su igrali potpuno otvoreno. U uvodnih pet minuta pripretili su posle kornera, a nagradu su dobili nekih devet minuta kasnije.

Tada je odbrana Zvezde reagovala prilično smušeno, što su napadači Radnika iskoristili i probili po desnoj strani terena. Bogdanovski je odlično dodao loptu Spasiću na peterac, a ovaj je samo imao posao da ga smesti u praznu mrežu, pošto je Borjan bio savladan. Uspeo je, za veliki šok na jugu Srbije.

Video: Radnik vodi 1:0: Gol Spasića u 14. minutu

Dugo je bilo potrebno Zvezdi da se "osvesti". Štaviše, Radnik je imao još jednu zanimljivu šansu u 22. minutu preko Petrovića koji je šutirao sa 40 metara i pokušao je da uhvati Milana Borjana na spavanju, ali je golman crveno-belih ovoga puta bio na oprezu.

Prve znake života tim iz Beograda je počeo da daje dva minuta kasnije kada je Dragović loptu poslao pored stative. Nastavljena je potom prilično jalova inicijativa Zvezde tokom koje su šanse imali Degenek, Eraković i Ben, ali su njihovi udarci završavali van okvira gola.

Drugo poluvreme bilo je potpuno drugačije u odnosu na ono što smo gledali u uvodnih 45 minuta. Već na poluvremenu je Dejan Stanković napravio tri izmene, u igru je uveo Pavkova, Krstičića i Gajića, što je samo po sebi bilo znak da je Zvezda bila ozbiljna u nameri da dođe do bodova na ovoj utakmici.

Ali umesto toga, videli smo drugi gol Radnika. Istrčali su domaći odličan kontranapad, prvi udarac ka golu uputio je Spasić, koji nije bio precizan, ali je Lukić natrčao na loptu i smestio je u mrežu za novi šok svih navijača crveno-belih u 53. minutu.

Video: Radnik duplira vođstvo protiv Crvene zvezde: Rezultat je 2:0 u 53. minutu

Dramatične scene su se paralelno odvijale na drugom kraju terena. Ostao je Simonović da leži na zemlji posle sudara sa El Fardu Benom kod kornera koji je Zvezda izvela pre kontre Surduličana, lekari su ušli da mu uviju glavu u "čalmu", ušlo je na teren i vozilo hitne pomoći, ali se sve na kraju dobro završilo, pošto se sam igrač pridigao i napustio teren.

Odgovor Zvezde stigao je samo četiri minuta kasnije. Slobodan udarac koji je izveo Kanga prvo je završio na glavi Pavkova, a potom je napadač crveno-belih spustio do Bena, koji je dao nadu crveno-belima da bi ipak mogli da dođu do preokreta.

Video: Zvezda vraća jedan gol u Surdulici: Kanga je uputio upotrebljiv centaršut

Istina je da je Zvezda i u nastavku drugog poluvremena imala inicijativu. Pokušavali su crveno-beli preko uglavnom preko El Fardua Bena, koji je prvo u 60. minutu glavom gađao pravo u golmana Radnika, a onda je u 70. minutu slabije izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara, pošto je pogodio živi zid. Radnik se disciplinovano branio i čekao je svoju šansu iz kontri.

Video: Nešto krajnje neuobičajeno: Dva živa zida, Ben šutira iz slobodnog udarca

Uspeo je domaći tim u svojoj nameri da u nastavku "umrtvi" ritam i ne dopusti Zvezdi da se raspuca i dođe do eventualnog gola, koji bi potom sigurno uneo potpunu pometnju na stadion u Surdulici.

Najveću šansu imao je Rišairo Živković u 86. minutu kada je pogodio okvir gola. Radnik je u ostalom delu utakmice odlično zagradio gol i sprečio je crveno-bele da dođu do boda na ovoj utakmici. Za istoriju i prvu pobedu Plavih ikada protiv Crvene zvezde!

RADNIK SURDULICA - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

/Spasić 14', Lukić 53' - Ben 57'/

SASTAVI

 

Radnik: Ranđelović, Hodžić, Simonović Radmanovac, Stojanović, Oreščanin, Bogdanovski, Lukić, Spasić, Petrović, Milovanović

Klupa: Ostojić, Vukadinović, Malešević, Subotić, Stamenković, Medić, Nedeljković, Biber, Petrovik, Miladinović, Dimitrov

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Eraković, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Falko, Dioni

Klupa: Gordić, Gajić, Bakajoko, Pankov, Srnić, Krstičić, Petrović, Stanić, Živković, Lazetić

Video: Delije u južnoameričkom stilu u Lazarevcu, stubovi zaštitne mreže se tresli u ritmu crveno-belih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA