≫ 

Senzacije u Kupu: Loznica dobila Čuku, Voždovac i Spartak ispali od trećeligaša

TSC ubedljiv protiv Zlatibora, Rad se "provukao" u Požegi protiv Sloge

  • 3
Saša Ilić

Foto: MN press

Nekoliko velikih iznenađenja u osmini finala Kupa Srbije! Niželigaši su uradili sve da pokvare raspoloženje ekipama iz Superlige ove srede, pa smo tako videli par zaista šokantnih rezultata. Verovatno najveća iznenađenja su neuspesi Čukaričkog i Voždovca u duelima sa Loznicom i Radničkim sa Novog Beograda, kao i Spartaka koji je poražen od Dubočice iz Leskovca na penale.

Čukarički je "pao ispit" na zapadu Srbije minimalnim rezultatom (1:0), a presudio im je nekadašnji fudbaler Mačve, Nikola Milinković u 33. minutu utakmice. Ovo je svakako jedan od najvećih uspeha Lozničana, koji u Prvoj ligi Srbije zauzimaju deveto mesto na tabeli.

Šokantan poraz doživeo je i Voždovac na gostovanju Radničkom na Novom Beogradu u malom gradskom derbiju. Ispostavilo se da su dva gola koja su primili u ranoj fazi utakmice na kraju bila presudna da napuste takmičenje u osmini finala Kupa - 2:1 (2:0).

Radnički je matirao golmana Voždovca već u 1. minutu, da bi potom duplirao prednost 12 minuta kasnije. Sve što je Superligaš "sa krova" uspeo da radi jeste da postigne počasni pogodak u 77. minutu.

- Nisam zadovoljan igrom, posebno ne u prvih deset minuta utakmice. Primili smo gol u 50. sekundi što ne priliči ni mlađim selekcijama, a ne jednoj seniorskoj ekipi. Stanje terena nam nije išlo u prilog, ali svakako bih čestitao ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi - rekao je trener Voždovca, Aleksandar Linta.

FK Voždovac

Foto: MN Press

Sličnu sudbinu izbegao je Radnički iz Niša, koji se u nadoknadi vremena drugog poluvremena "provukao" protiv Dinama iz Vranja u komšijskom derbiju. Meraklije su prethodno promašile penal u 12. minutu utakmice - 1:0 (0:0).

Ubedljivu pobedu ostvario je TSC na gostovanju Zlatiboru. Tim iz Bačke Topole pokazao je dominaciju od prvog do poslednjeg zvižduka sirene i na kraju je domaćine i skorašnje učesnike Superlige "počastio" sa četiri gola - 0:4 (0:2).

Već u prvom poluvremenu smo u dva minuta videli "blickrig" u vidu dva gola Milićevića i Petkovića, da bi Bočkaj i Stoiljković dokrajčili Zlatiborce u nastavku utakmice.

Pobede su ostvarili i Rad na gostovanju Slogi u Požegi (0:1), kao i Napredak kod Železničara u Pančevu identičnim rezultatom (0:1). Novi Pazar je slavio protiv Budućnosti iz Dobanovaca kod kuće (1:0). Jedini susret na kojem smo gledali penale bio je onaj između Bačke i Proletera iz Novog Sada. Tamo je dalje prošao domaćin, pošto je u izvođenju kaznenih udaraca bio bolji - 3:2.

Vojvodina je bila ubedljiva protiv Jagodine koju je pregazila sa čak 5:1, dok je u okršaju superligaša Kolubara kao gost savladala Mladost u Lučanima sa 3:2 i prošla dalje.

Senzaciju je priredila Dubočica iz Leskovca koja je kao gost eliminisala superligaša Spartak iz Subotice i to na penale rezultatom 5:4. Član Srpske lige Istok (treća liga) poveo je prvi u 20. minutu, da bi se tokom regularnih 90 izborio za remi 1:1 i šansu da sa penal prođe dalje, što je i učinio.

Kup Srbije - 1/16 finala

 

Sreda

Novi Pazar - Budućnost Dobanovci 1:0 (0:0)

Sloga Požega - Rad 0:1 (0:1)

Radnički Niš - Dinamo Vranje 1:0 (0:0)

Loznica - Čukarički 1:0 (1:0)

OFK Bačka - Proleter Novi Sad 3:2 penalima, 1:1 (0:1)

Železničar Pančevo - Napredak 0:1 (0:1)

Zlatibor Čajetina - TSC 0:4 (0:2)

Radnički Novi Beograd - Voždovac 2:1 (2:0)

Javor - Mačva 2:1 (2:1)

Vojvodina - GFK Jagodina 5:1 (2:1)

Spartak Subotica - GFK Dubočica 4:5 penalima, 1:1 (1:1)

Mladost Lučani - Kolubara 2:3 (0:1

Igrano ranije

Partizan - Trajal Kruševac 3:0 (1:0)

Metalac - Žarkovo 3:2 (2:1)

Radnik - Radnički 1923 2:0 (2:0)

Igra se 17. novembra

Inđija - Crvena zvezda

Video: Crno-beli dominiraju u Bačkoj Topoli: Još jedan gol Partizana u 31. minutu, Terzić ponovo strelac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТоХ

    27. oktobar 2021 | 19:39

    А Салетова слика у вестима:"Ништа му није јасно"🤣🤣🤣

  • Skeva

    27. oktobar 2021 | 18:54

    Loznica razbila, ni uz pomoć sudije nisu mogli pobede, slobodan udarac za loznicu sudija neće izmeri živi zid čukaričkog a on svega 5m od lopte... Da ne bi primili još jedan gol

  • loznica

    27. oktobar 2021 | 18:07

    Idemo breee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA