Organizator leta proglašen krivim zbog smrti fudbalera koji je poginuo u padu aviona

Emilijano Sala i pilot Dejvid Ibotson nastradali su u januaru 2019. godine iznad Lamanša

  • 0
Emilijano Sala

Foto: Profimedia/AFP

Slučaj Emilijana Sale, argentinskog fudbalera koji je poginuo u padu aviona iznad Lamanša u momentu kada je trebalo da pređe iz Nanta u Kardif, dobio je i sudski epilog.

Organizator leta, Dejvid Henderson (67), koji je iz istočnog Ridinga u Jorkširu, proglašen je krivim nakon suđenja u Kardifu.

On je priznao da je pokušao da organizuje let za putnika bez dozvole i ovlašćenja.

Presuda će mu biti izrečena 12. novembra.

Podsetimo, Emilijano Sala (28), poginuo je nakon što je jednomotorni avion Pajper Malibu pao u Lamanš na letu između Nanta i Kardifa, a let je uz Hendersona dogovarao i fudbalski agent Vilijam Mekej.

Sala je prethodno dogovorio transfer iz Nanta u Kardif vredan 15 miliona funti, a poginuo je kada je trebalo da ode na promociju u novom klubu.

Sala je nestao 22. januara, policija je posle dva dana potrage želela da obustavi potragu, ali su fudbaleri i navijači, kao i porodica nestalog fudbalera uložili veliki napor i pritisak da se ona nastavi. Danima je za njim i pilotom trajala potraga, da bi 3. februara bila pronađena olupina aviona, koja je locirana sonarom. Nekoliko dana kasnije, u olupini je pronađeno i jedno telo, za koje je ispostavljeno da je u pitanju argentinski fudbaler.

Pilot Dejvid Ibotson se najverovatnije katapultirao, a njegovo telo do današnjeg dana nije pronađeno. Ispostavilo se i da on nije imao lincencu za letenje.

sala

Video: Dosad neviđeni snimak olupine aviona u kojem je bio Sala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA