≫ 

Piksijeva "desna ruka" o borbi za život saigrača, večitima, šansama Srbije u Lisabonu

Ljubinko Drulović se odazvao humanitarnom meču za Radovana Radakovića, sa kojim je svojevremeno igrao u Partizanu i reprezentaciji Jugoslavije

  • 2

Brojni srpski fudbaleri odazvali su se borbi za život bivšeg golmana Partizana, Radovana Radakovića, koji boluje od difuznog karcinoma želuca i kojem je za lečenje potrebno još oko 100.000 evra.

Bivši saigrači Radakovića odigrali su u hali SC Rakovica meč malog fudbala protiv FK Miljakovac, a meč je sa tribina gledao i Nemanja Vidić.

Pričali smo posle meča sa Zoranom Mirkovićem, koji je otkrio da je Radaković malo bolje u odnosu na prethodni mesec i da veruje da će se oporaviti.

I njegov drugi saigrač iz Partizana i reprezentacije, Ljubinko Drulović, veruje da će Radaković pobediti.

- Verujemo da će hoće, mi ćemo pomoći koliko možemo, biće nam izuzetno drago da naš kolega može da se oporavi i da nastavi svoj život u zdravlju. Iskreno mu želim da se oporavi, da ta operacija uspe i da nastavimo da se družimo. Čuli smo se preko prijatelja, znam da situacija nije laka, ali on je hrabar čovek koji će se boriti sigurno, mnogo je važna ta njegova istrajnost koju on pokazuje i verujem da će uz pomoć vrhunskih stručnjaka uspeti da se oporavi i da se vrati normalnom životu - rekao je Drulović

- Uvek je lepo videti prijatelje, tokom tih igračkih dana igrate sa mnogo igrača, steknete brojne prijatelje. Sport je jedna posebna stvar u našim životima, pre svega zbog prijateljstva koje ostaje zauvek. Ne viđamo se toliko često u trenutnoj situaciji, uvek je lepo kada se sretnemo i družiti se. Tu smo da pomognemo koliko možemo i da se naš prijatelj Radovan što pre oporavi i da se družimo zajedno.

"Srpskom fudbalu treba bar još jedan tim koji može da se suprotstavi Zvezdi i Partizanu"

Pitali smo Drulovića i šta misli o aktuelnostima u srpskom fudbalu, dobrim rezultatima Zvezde i Partizana u Evropi, kao i borbi za titulu između večitih nakon kiksa crveno-belih u Surdulici.

Ljubinko Drulović Foto: MN Press

- Mislim da je i za naš fudbal važno to što i Zvezda i Partizan igraju dobro u Evropi. Mislim da će obe ekipe proći dalje i da će biti među prve dve u grupi. Možemo da budemo zadovoljni, iako poslednje dve utakmice nisu odigrali najbolje.

- Što se domaćeg prvenstva tiče, ovde je unapred podeljeno prvenstvo 50:50 na Zvezdu i Partizan. Čini mi se da je ogromna razlika. Šteta što ne može još neki klub da se uključi, jer je razlika velika između ta dva velika kluba i ostalih ekipa. A prvenstvo je izjednačen0 kada se pogleda od trećeg - četvrtog mesta, pa do dna tabele, jer tu svako svakoga može da pobedi. Desi se neki kiks kao što se desio sada Zvezdi, ali generalno mislim da fali još jedna ekipa koja može ozbiljnije da se suprotstavi Zvezdi i Partizanu - rekao je Drulović za Telegraf.

"Selektor Portugalije mi je bio trener tri godine, ceni nas kao fudbalsku naciju"

Ljubinko Drulović, Dragan Stojković Piksi Ljubinko Drulović i Dragan Stojković Piksi; Foto: MN Press

Drulović je kao "desna ruka" selektora Dragana Stojkovića Piksija, u čijem je stručnom štabu kao pomoćnik i kao ozbiljan poznavalac portugalskog fudbala, jedan od najupućenijih da komentariše predstojeći meč između Portugalije u Lisabonu, koji je na programu 14. novembra. Pitali smo ga za očekivanja na tom meču, a on veruje da Orlovi mogu do pobede i plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Fudbal je zato i zanimljiv jer se dešavaju iznenađujući rezultati. Ne kažem da će naša pobeda u Lisabonu, a ja se nadam da ćemo pobediti, biti iznenađenje, jer mislim da imamo ozbiljan kvalitet. Nema šampiona bez malo sreće. Ko god kaže da to nije istina, mislim da nije u pravu. Nadam se da će se neke stvari poklopiti, da ćemo odigrati dobro. Pritisak ima i Portugalija sigurno. Selektor Portugalije je bio moj trener tri godine, znam da nas mnogo ceni kao fudbalsku naciju. Sigurno da nas očekuje težak meč, ali verujem u našu reprezentaciju i ono što naš selektor Stojković i svi mi radimo i verujem da ćemo odigrati odlično - zaključio je Ljubinko Drulović u razgovoru za Telegraf.

Radovan Radaković Foto: FK Miljakovac

Za preostali deo lečenja i operaciju u Turskoj potrebno je još blizu 100.000 eura, a Radovanu možete pomoći na ove načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun: 160600000121638728

IBAN: RS35160600000121638728

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Bata Mirković o Radovanu Radakoviću: Ide na bolje, verujemo da će pobediti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoni

    28. oktobar 2021 | 22:34

    Da je svaki od vas dao po 5000 skupiéi bi te pare. Siguran sam da bi pre skupili obicni ljudi nego ovi. Ko ima vise mu i treba

  • Bruka

    28. oktobar 2021 | 19:17

    Toliko profesijonalnih fudbalera je proslo kroz Partizan,uzeli hjiljade,milione eura da mora da se skuplja na takav nacin..a i moji cigani da se ispruze..e moj Terzicu tvoj jedan tompus kosta 100 eura..Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA