Strategija Hajduka iz Splita do 2027: "Primer nam je Partizan, hoćemo 2 titule i LŠ"

Splićani predstavili javnosti ambiciozan plan razvoja kluba

  • 16
Torcida Printskrin: Youtube/KN Torcida Split

Uprava Hajduka iz Splita predstavila je svojim navijačima strategiju za razvoj kluba do 2027. godine u kojoj je cilj da Splićani osvoje dve titule nacionalnog prvenstva, kao i da budu učesnici Lige šampiona.

U ime kluba govorili su predsednik Lukša Jakobušić, član uprave Ivan Matana,, a strategiju koju je razvio Metana predstavio je Gordan Kožulj, koji radi za Deloit, firmu koja je jedan od giganta kada su u pitanju finansijske konsalting usluge.

Na svečanosti su čelnici Hajduka istakli da im je cilj da do 2027. godine osvoje bar dve titule, da budu učesnici grupne faze Lige šampiona i istakli su koliko je važno da klub bude redovan učesnik evropskih takmičenja, kao i da napreduje na UEFA rang listi, kako bi ubuduće stigao do budžeta od 20 miliona evra.

Tokom prezentacije je navedeno i da je jedan od klubova na koji se Hajduk ugledao u ovoj strategiji Partizan.

- Hajduk je trenutno 140. klub u Evropi. Za sve hrvatske klubove, pa tako i Hajduk ključ je igranje evropskih takmičenja. Prihodi od UEFA izuzetno su važni klubovima, diže se vrednost igrača, a tu je i borba za nacionalni koeficijent. Hajduk je tokom proteklih pet sezona igrao samo pretkola Lige Evrope. Ova uprava time nije zadovoljna. Uprava Hajduka smatra da Hajduk može na UEFA rang lissti biti između 80. i 100. mesta. Prošle godine je Milan bio 80, a Maribor je s pet miliona evra bio 100. To je primer da klubovi s velikim budžetom upadnu na niži nivo, a klubovi s malim budžetom poput Maribora, dođu do dobrog rezultata. Uzeli smo primer Rapida, Partizana, Legije i AZ Alkmara. Hajduk i uprava moraju da razmišljaju kako da dođu do budžeta od barem 20 miliona evra kako bi došli do željenog cilja - rekao je Kožulj na prezentaciji Hajdukove strategije.

Video: Ni on sam ne zna šta je hteo: Glupost golmana Metalca, hteo da dribla Rikarda, pa napravio penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    29. oktobar 2021 | 14:28

    Pa svesni su da ne mogu kao Zvezda pa su za primer uzeli braću.

  • Pp

    29. oktobar 2021 | 14:39

    Oni su vama primer u svakom smislu, naročito u tom domovinsko-patriotskom identitetski hrvatskom.

  • SrbskiBek

    29. oktobar 2021 | 17:28

    Kako su mudro "eskivirali" jedan Srbski klub Crvenu Zvezdu !!!!!!! Naveli su PARTIZAN !!! ..em braca po navijacima Em bratski klubovi !!!!! Mudro mudro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA