≫ 

Letonci pišu: Direktor Spartaksa suspendovan na 10 godina zbog ponude da namesti meč sa Zvezdom

Edgaras Gauračs, bivši napadač Spartaksa iz Jurmale, drastično sankcionisan zbog, kako je utvrđeno, ponude da utiče na rezultat meča u Beogradu 2018. godine

  • 43
ebesilio Foto: MN Press

Evropska fudbalska federacija (UEFA) izrekla je sredinom ovog meseca tešku kaznu za bivšeg napadača, danas sportskog direktora letonskog Spartaksa Edgarasa Gauračsa od 10 godina zbog, kako je navedeno, "nameštanja utakmice".

Iako u objavi ove kazne nije navedeno o kojoj evropskoj utakmici tog kluba se radi, letonski mediji spekulišu da je u pitanju revanš utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Spartaksa, odigrana 2018. godine.

- UEFA i letonska policija su došli do saznanja da je bilo pokušaja da se utiče na ishod ove utakmice i taj slučaj je završio na sudu - navodi isti medij.

Inače, Evropska fudbalska federacija je već obavestila o svojoj odluci Fudbalski savez Letonije i naložila da primeni sankcije prema Edgarasu Gauračasu, koji je bio akter spornog meča u sastavu gostujuće ekipe.

U saopštenju UEFA se navodi da je letonski funkcioner kažnjen na osnovu tri paragrafa Artikla 12 Uefa disciplinskog pravilnika.

U međuvremnu se oglasio i suspendovani Gauračš.

On je za letonske medije izjavio da ne želi ništa da komentariše, da je iznenađen, i da nema šta da kaže u ovom trenutku jer još uvek nije primio zvaničan UEFA dokument o suspenziji.

- To je veliki nesporazum. Jesam dobio ponudu da utičem na ishod utakmice pre nekoliko godina, ali kategorički sam odbio i momentalno prijavio taj pokušaj fudbalskim vlastima. Ne smatram se da sam bilo šta nečasno uradio - izjavio je bivši napadač letonskog šampiona.

- Savest mi je mirna i uveren sam da će se ovaj veliki nesporazum rešiti - kaže on.

Podsećanja radi, Spartaks i Zvezda su jula 2018. godine igrali u Letoniji 0:0, da bi srpski šampion u revanšu savladao Letonce 2:0 golovima u 78. i 81. minutu.

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar94bg

    1. novembar 2021 | 18:40

    Mora da je greska, zvezda igra samo regularne utakmice zadnjih 20 godina. Bar tako čitamo u novinama.

  • Gagi

    1. novembar 2021 | 20:43

    Počelo klupko da se razmotava. Izbaciti kalafonce u niži rang.Ako je mogao Juventus da napipa drugu ligu zbog nameštanja zašto ne i sekundarci.

  • Zipex

    1. novembar 2021 | 18:44

    Jel ima koja krađa i malverzacija gde nije umešan stub srpstva prvo psž, pa sada i ovi letonci, a našu cirkus ligu i da nepominjem to je već standard.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA