≫ 

Revolucionarni pristup fudbalu kroz MMA: Habib i Sedorf otvorili akademiju za pripremu igrača

Slavni sportisti se udružili pod kapom Saudijaca

  • 0
Khabib Nurmagomedov, Ahmed Bin Sulayem, Clarence Seedorf Foto: Profimedia/AFP

Jedan vrlo interesantan događaj se odigrao u Dubaiju, može biti i početak jednog potpunog novog pristupa pripremi fudbalera, kako fizičkoj tako mentalnoj i društvenoj - metodologijom pripreme MMA boraca i fudbalera.

Da bi se tako nešto realizovalo, razume se da je neophodno udruživanje jednog prekaljenog borca i jednog iskusnog fudbalera, a to su u ovom projektu legendarni Klarens Sedorf i sveže penzionisani UFC kralj oktagona Habib Nurmagomedov.

Ovaj slavni dvojac je udružio snage i uz podršku saudijskih pokrovitelja osnovao "Sedorfov i Habibov klub za razvoj veština", koji je zapravo fudbalska škola sa jedinstvenom metodologijom treninga koja udružuje fudbalski i MMA trening.

Ovaj projekat je od danas otvoren za sve klince širom sveta koji sada imaju priliku, ako imaju i novac, da na jedan specijalan način razviju svoje veštine uz adekvatan razvoj i socijalizacije.

Plan osnivača ove ideje je da u skoroj budućnosti slični klubovi budu pokrenuti i u drugim državama na bazi licenciranja sličnih lokalnih sportskih udruženja.

Habib i Sedorf su još 2020. shvatili da imaju mnogo zajedničkih stavova, gae duboko međusobno poštovanje, a njihov projekat koji se sada ostvario samo je prirodan nastavak njihovih istovetnih pogleda na život.

- Fudbal mi je dao mnogo u životu, i ja sam u obavezi da to vratim društvu. Veoma sam srećan što sam se povezao sa Habibom i što pozitivno mogu da utičem na generacije koje dolaze sa znanjem koje sam usvojio tokom godina karijere - izjavio je bivši holandski reprezentativac, jedini osvajač Lige šampiona sa tri različita kluba.

Habibu nije bilo teško da se odluči na ovakav korak jer, osim što obožava fudbal i Sedorfa, vidi ovo kao projekat koji je mnogo više od sportske priče.

- Oduvek sam bio veliki fudbalski fan, a Klarensu se divim ne samo kao igraču, nego i kao čoveku. On poseduje ljudske kvalitete i to mi je vrlo važno da sa nekim ostvarim ovakvu vrstu partnerstva. Naš klub će imati veoma jak uticaj i unaprediće atletske i fudbalske veštine svih naših polaznika, ali iznad svega napraviće dobre ljude, što je najvažnije od bilo čega - rekao je Habib.

Video: Ovo je Srbin koji čuva najveće UFC zvezde: Saša objasnio kako je branio Habiba i Mekgregora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA