≫ 

Srbija ga pamti po golu na Marakani, sad je na udaru zbog grubih homofobnih izjava

Besedin svima jasno stavio do znanja da "ne može da gleda homoseksualce"

  • 6
artem besedin Foto: MN Press

Homoseksualce u fudbalu i homoseksualce van fudbala, ukrajinski fudbaler Artem Besedin, kaže, "ne može ni da gleda". Reprezentativac Ukrajine mnoge je vrlo neprijatno iznenadio, mnoge naravno i prijatno, svojim stavovima o gej populaciji oko njega, javno ih je izneo na jutjub kanalu "From soul to soul".

Na pitanje "da li podržava gej parade?", Besedin je "kao iz topa" odgovorio.

- Naravno da ne - odgovorio je momak koga su i srpski ljubitelji fudbala upoznali kada je bio jedna od strelaca u duelu Srbije i Ukrajine. Bio je strelac gola za 2:2.

Dalja pitanja nisu bila potrebna.

- Kao prvo, to nije normalno... Generalno, ljudi netradicionalne seksualne orijentacije ne bi trebalo da postoje. Postoje dečaci i postoje devojčice, i to je to.

Besedin je trenutno van stroja jer se oporavlja od operacije kolena, deo terapije je proveo u Španiji, gde je mogao da vidi svu moguću slobodu po pitanju LGBT populacije.

- Oporavljao sam se od povrede u Španiji. Ovde toga ima umereno, ali je mnogo homoseksualaca u Španiji. Te njihove klubove, zastave, šetnje, kako se drže za ruke... Ne mogu da gledam to. Imam sina, ne želim da odrasta i gleda te stvari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Artem Besedin ⚽️ (@artembesedin)

Besedinove izjave su došle samo nekoliko dana pošto je još jedan ukrajinski fudbaler, u pitanju je Bohdan Butko, izjavio da svet ide u neshvatljivom smeru zbog istopolnih odnosa, i da nema tolerancije za homoseksualce.

Biće interesantno videti da li će UEFA reagovati na izjave fudbalera Dinama zbog činjenice da je izneo vrlo uvredljive komentare na račun gej populacije, s obzirom na to da ima nultu toleranciju na rasističke i homofobne ispade ovakve vrste, još jasvne, pa još od fudbalera.

Video: Najdugovečnija fudbalska sapunica na svetu: Od preljube do braka, sada na ivici razvoda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    2. novembar 2021 | 19:15

    Decko je sve lepo rekao

  • Febo

    2. novembar 2021 | 19:05

    Sto je na udaru,valjda svako ima pravo na svoje mišljenje.osim toga tako misli bar 80 posto (da ne kazem i vise)covecanstva

  • Gekke Joopi

    2. novembar 2021 | 20:05

    Ma bravo covjece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA