≫ 

Dosije Mađara koji je razbesneo Marakanu: Svirao jedan od najskandaloznijih penala u istoriji LŠ

Tamaš Bognar je svojim tendencioznim odlukama uticao da tenzija na kraju meča bude na maksimumu

  • 13
Tamaš Bognar, FK Crvena zvezda Foto: NIkola Tomić

Dugo Marakana nije bila ovako besna i nije videla tendenciozno suđenje kakvo je prikazao mađarski sudija Tamaš Bognar na meču Zvezda - Midtjiland. Mnogi bi rekli da je delovao kao "specijalac" poslat po zadatku, a od prve odluke samo je podizao tenziju i gnev navijača.

Sve je kulminiralo na kraju meča kada su Delije zasule sve što su imale pod rukom u pravcu arbitara kada su krenuli ka tunelu. Jedan predmet pogodio je pomoćnog trenera Zvezde, Federika Panonćinija, koji je završio u bolnici uz naprsnuće lobanje.

Utisak je da onakav bes na Marakani dugo nije viđen, a i kada pogledate statistiku sudije Bognara, gde je igračima Zvezde dodelio dva crvena kartona, i šest žutih, a igračima Midtjilanda dva žuta, a da su Danci napravili 19 prekršaja, a Zvezda 11, onda njegovo "deljenje pravde" postaje dodatno sumnjivo.

Već posle prve odluke je mnogima bilo sumnjivo, pošto je naizgled običan faul Kataija već u 5. minutu "nagradio" žutim kartonom. Potom je imao odluke koje su kasnije dalje iritirale publiku kada je i jedan vazdušni duel Pavkova kaznio žutim kartonom, utisak je prestrogo, čime je Zvezdi faktički poništio jedinu opciju za igru sa igračem manje - duge lopte na Pavkova, koji je morao da pazi da ne dobije drugi crveni do kraja meča.

Gobeljića je takođe izbacio iz igre i dao mu žuti karton, zato što je pokazivao da lopta nije prešla aut liniju kod jednog centaršuta, i to u 94. minutu.

Ali, njemu nije prvi put da ima ovakve odluke, a upravo je ovaj mađarski arbitar dosudio i jedan od najskandaloznijih penala u istoriji Lige šampiona.

Bilo je to u meču između Mančester Sitija i Šahtjora koji je engleski tim dobio sa 6:0, u kojem se Mađar propisno obrukao.

Tokom drugog poluvremena kada je u prilici bio Sterling, Bognar je pokazao na belu tačku i to nakon što se igrač Sitija sapleo o sopstvenu nogu u pokušaju da šutne loptu.

Golman Šahtjora nije mogao da veruje šta je Mađar svirao u toj situaciji, a smejali su se čak i navijači Sitija.

Pogledajte i sami kako je izgledalo:

Video: Trenutak kada Delije gađaju sudije, a pogađaju u glavu Zvezdinog trenera ispred tunela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    5. novembar 2021 | 13:08

    Najsmesnije je kako je pomocnik video da je lopta presla liniju prilikom centar suta Gobeljica a bio metar i po od korner zastavice i mase

  • Nesa CZV

    5. novembar 2021 | 14:21

    Jesu se spakovali Terza i maneken trener? Manimo se sudija.

  • Mića

    5. novembar 2021 | 17:07

    Sudija je kao i svaki sudija imao sitnih grešaka ali bez uticaja na rezultat. On donosi odluku u sekundi, u realnom vremenu, a mi posle danima analiziramo i naklapamo o njihovim greškama. Crveni kartoni potpuno opravdani, to govorim kao iskreni navijač Czv, ne p(l)aćenik sa sjevera. Pobijedio nas je Degenek, Stanković i Terzić, a ne Danci. Zašto svi koriste ruke, od Kange, preko Rodića, Gobeljića, Degeneka, Sonoga? Zato što su mnogo sporiji od protivničkih napadača i to rade instiktivno. Prevagu donosi brzina, to svi znaju osim Stankovića i Terze magije. Pare su potrošene na panjeve tako da dolaze crna vremena. Terza će dati ostavku ali gdje su pare. Vjerovatno po privatnim računima Terze i raznih njegovih menadžera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA