Granitni Barnli zaustavio Čelsi u Londonu, Palas vezao šestu utakmicu bez poraza

Čelsi "prosuo" bodove prvi put posle pet kola

  • 0
FK Čelsi - FK Barnli Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Čelsija iznenađujuće nisu uspeli da osvoje sva tri boda protiv Barnlija na "Stamford Bridžu". Iako su imali inicijativu, napadali su tokom najvećeg toka meča, ekipa Šona Dajša je našla način da ih šokira i da tako "ohladi" šampionske ambicije - 1:1 (1:0).

Nije ovo bilo ponajbolje veče za fudbalere Čelsija, koji jesu imali terensku inicijativu, ali za razliku od susreta protiv Noriča kada su u mrežu ubacivali apsolutno sve, večeras nisu mogli da urade - gotovo ništa.

Za to je bila zaslužna zaista odlična defanziva ekipe Šona Dajša, koja je uspela da "istrpi" više od 20 šuteva Plavaca za 90 minuta. Isto tako, Barnliju se mora odati priznanje na tome što su iskoristili jednu od retkih prilika pred golom domaćih.

FK Čelsi - FK Barnli Foto: Tanjug / AP

Poveo je Čelsi u 33. minutu preko Kaja Haverca na asistenciju Risa Džejmsa i tu prednost uspeli su da očuvaju do pred poslednjih deset minuta. Pokušavali su i Kalum Hadson-Odoi, Haverc, Antonio Ridiger, Tijago Silva nekako da udvostruče prednost, ali kada već to nisu uspeli, stigla je kazna.

Pravo niotkuda je Džej Rodrigez u 80. minutu poslao centaršut u šesnaesterac, a Matej Vidra je "zakucao" loptu u mrežu za potpuni šok svih prisutnih. Tim Šona Dajša je izdržao do kraja i postao prvi posle Sitija pre pet kola kojem je to pošlo za rukom.

U preostala dva meča, Norič je napravio senzaciju i upisao prvu pobedu ove sezone protiv novajlije u ligi, ekipe Brentforda. Za to je zaslužno sjajno odigrano prvo poluvreme u kojem su golove za goste postigli Norman i Temu Puki, a domaći su u nastavku preko Henrija uspeli samo da ublaže neuspeh - 1:2 (0:2).

FK Brentford - FK Norič Foto: Tanjug / AP

Kristal Palas je nastavio da ređa uspehe i sjajne rezultate i sada se nalazi u gornjem delu tabele, pošto je vezao šestu utakmicu bez poraza. Ovoga puta, ceh je platio Vulverhempton - 2:0 (0:0).

Golove su postigli Vilfrid Zaha u 61. minutu, a potom i Konor Galager koji je dokrajčio Vukove 17 minuta kasnije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Gol za FK Kolubaru u 10. minutu: Strelac je Vasilije Bakić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA