≫ 

Sklopljen pakt premijerligaša protiv Njukasla, zabrana transfera igrača u taj klub!

Nekolicina klubova engleskog najvišeg ranga takmičenja, zbog bojkota prema novim vlasnicima kluba sa severa, odlučili da im otežaju posao

  • 1
Fudbal, FK Njukasl -FK Arsenal Foto: Tanjug/AP

Uspon Njukasla pod saudijskom vlašću neće ići tako lako kako su mnogi mislili, pre svih navijači i nove gazde kluba. Samo preuzimanje "Svraka" od konzorcijuma koji kontroliše saudijski princ Mohamed Bin Salman je kontroverza sama po sebi, no ipak je dato "zeleno svetlo", međutim na Ostrvu, među premijerligašima, i dalje vlada snažan otpor prema "saudijskom Njukaslu".

Tamošnji "Telegraph" donosi priču da je nekolicina Premijerligaša uradila nešto nesvakidašnje dosad: sklopili su pakt o blokadi transfera igrača ka Njukaslu.

- Svima, samo ne Njukaslu - parola je koje će se držati nekolicina klubova engleskog najvišeg ranga, piše britanski list, ne precizirajući o kojim klubovima je reč.

To je, veruju, jedan od konkretnih načina borbe protiv kluba čiji je moćni patron, princ Mohamed Bin Salman, između ostalog, bio glavnoosumnjičeni za jezivo ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu.

Video: Ko je nova upravnica Njukasla? Umalo britanska princeza, član kraljevske porodice hteo da je ženi

Šta ovo tačno znači u praksi za Njukasl?

Ako pomenuti klubovi koji su u bojkotu održe reč i ignorišu eventualne ponude "Svraka", to će značiti da će Njukasl morati da traži pojačanja van Ostrva, a to opet znači i limite koje nameće "Bregzit" za igrače koji dolaze van Evropske unije (radne dozvole, fond reprezentativnih utakmica). Nesumnjivo da će ovaj potez u određenoj meri sigurno otežati posao Njukaslu i novom treneru Ediju Houvu u potrazi za kvalitetnim kadrovima i jačanju ekipe za sve ciljeve koje su nove gazde zacrtale.

Ostaje da se vidi koliki je zapravo broj klubova koji je u bojkotu prema "crno-belima", i da li su među njima i oni najjači, gde i "čuči" najveći kvalitet - baš ono što treba Svrakama za instant uspeh.

Video: Princ Mohamed je kupio dvorac Luja IV, jahtu Bila Gejtsa a sada kupuje Njukasl za 350.000.000 evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hajka

    10. novembar 2021 | 18:41

    Bas ih zabole ,ima dobrih igraca u Holand ,Belgiji ,Italiji Franc ,Spanije ! Smesno Liverpul , dva Mancestera mogu sve sta hocu a Njukasl ne !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA