Bivši igrač Zvezde asistencijom izbacio OFK Beograd, duel nekadašnjih superligaša pripao Hajduku

Purke Stojanović "spojio" Jovanovića sa golom, mada je igrac utakmice golman Stević

  • 1

Lion slavi, Lion je u transu - Hajduk je kao petoligaš dogurao do polufinala Kupa FSS na teritoriji Beograda!

I to pobedom nad favorizovanim OFK Beogradom, liderom Srpske lige Beograd koji je, doduše igrao u kombinovanom sastavu - 1:0! Međutim, i Hajduk je igrao bez nekolicine standardnih igrača koji su imali problema sa suspenzijama i povredama. Neke od njih su viđenje i u poslednji čas…

Jeste Aleksandar Stojanović postigao gol u 20. minutu, jeste ga Nenad Purke Stojanović sjajno uposlio, ali nećemo preterati ako kažemo da je golman Filip Stević junak trijumfa Golubova.

Provociran skoro celo drugo poluvreme od strane navijača gostujućeg tima, Stević je sredinom drugog poluvremena bukvalno izukao loptu iz gola kada su je svi videli u mreži. Pritom, tokom celog meča je držao visok nivo koncentracije što je na kraju Hajduku i pomoglo da ode dalje.

Ako prvo poluvreme možemo da delimo na dve sekvence, onda je prva definitivno pripala Hajduku koji je u tim trenucima i poveo. Jeste OFK-a u 10. minutu prekinula uspavanku, ali šut sa distance je završio na rukama Stevića.

Hajduk je u 13. minutu imao dobru kontru, kao i minut kasnije kada je Jovanović u kaznenom prostoru našao Purketa Stojanovića, ali je lopta malo odskočila i prevarila iskusnog napadača koji je šutirao pored gola. To je bila najava onog što je usledilo šest minuta kasnije. Stojanović je "izmislio" asistenciju za Jovanovića, dijagonalno je poslao loptu u prostor, a ovom nije bilo teško da matira goste za veliko slavlje na Lionu.

Potom je Vasić probao u 26. da povisi rezultat posle kornera, da bi Stanković u 35. odlično poslao loptu iza leđa odbrane Romantičara - za Jovanovića. Ovaj je, umesto da krene sam, pokušao da nađe Purketa i gosti su taj napad osujetili. Od tog trenutka OFK Beograd preuzima inicijativu i pravo je čudo kako do poluvremena nisu izjednačili.

Radman je pripretio u 38. minutu, ali je Stević bio siguran na golu. Isti igrač je i u 44. minutu, posle solo prodora, šutirao preko gola, dok je OFK u 41. bukvalno opsedao gol Hajduka. Dva puta su izblokirani u kaznenom prostoru što je iznerviralo i Plavu uniju koja je bodrila plavo-bele.

- Dajte više taj gol - čulo se sa tribina.

Nije OFK-a uspela u tome, mada su vršili pritisak u drugom poluvremenu.

Pored te šanse defanzivca Marića, kada je golman Hajduka spasio svoj tim, Romantičari su preko rezerviste Ratkovića u dva navrata opasno pripretili. Hajduk se koncentrisao na odbranu svog gola, dok su Stojanović, Jovanović i Cobeljić pretili u napadu. Upravo ovaj poslednji je u 81. tukao tik pored gola, a vredi pomenuti i energiju koju je domaćinu doneo ulazak Bašanovića.

Na kraju, duel nekadašnjih superligaša iz sezone 2004/2005. zasluženo je pripao Hajduku koji je istu proslavio sa vernim navijačima.

Video: Stanković zbog jednog pitanja ustao i otišao sa konferencije: Pogledajte šta se desilo u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA