≫ 

Retkost u srpskom fudbalu: Ekipa u seriji poraza, u zoni ispadanja - treneru puna podrška

Tako se radi u Metalcu

  • 0
Zarko Lazetic, FK Metalac Foto: MN Press

Ako je išta sigurno u ovom životu to su smrt, porez, svitanje novog dana i masovna smena trenera u Superligi svake sezone.

Metalac, ipak, ide kontra negativnom trendu. Ne smenjuje ni kad je mnogo loše.

A da je loše, loše je. Tim iz Gornjeg Milanovca u polednjih pet kola ima četiri poraza, tek jedan remi (Radnik, minulo kolo), pa je sa bilansom 3-4-9 drugi najslabiji tim lige.

Razloga za alarm? Za smeni trenera? U svakom drugom klubu - da, u Metalcu - ne.

- Nije nam prijatno kad pogledamo tabelu, ali sugerišemo igračima da ne obraćaju pažnju na trenutni plasman. Naprosto, koncept za koji smo se opredelili je dugoročan i temelji se na onome što kroz duže vreme planiramo da postanemo. Svi u klubu pokušavamo da sebe unapredimo, da svakim treningom i utakmicom postanemo bolji - kaže sportski direktor kluba Bojan Leontijević, prenosi Sportski žurnal. 

Nešto se, ipak, mora promeniti za nastavak sezone, svi u klubu su mobilisani da se ova neprijatna situacija prekine i da se ekipa vrati tamo gde joj je i mesto, daleko od zone najugroženijih.

- Zadovoljni smo kako smo izgledali na terenu u većini utakmica. Odigrali smo nadahnuto i konkretno protiv Zvezde, Partizana i Vojvodine, što prošle sezone nije bio slučaj. Činjenica je i da su se okolnosti promenile, jer se sada protivnici ozbiljno pripremaju za utakmice protiv nas. Statistički parametri su značajno bolji u odnosu na lane: broj šuteva na gol, posed lopte, procenat uspešnih dodavanja, duel igra, intenzitet u fizičkom pogledu, taktički kvalitet. Broj bodova ne čini nas spokojnim, uradićemo sve da ih bude više. Crta se svakako podvlači u decembru i maju, pa ćemo, shodno učinku, svi mi snositi odgovornost. Čvrsto stojimo na nogama, svesni smo situacije, tragamo za rešenjima, najviše tražimo od nas samih i nepokolebljivo verujemo u ono što radimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA