≫ 

Orlićima je blamaža drugo ime: Ukrajina se "igrala" sa Srbijom, EP je sada predaleko

Nedopustiva igra naših reprezentativaca...

  • 8
Mlada reprezentaicja Srbije (U-21) Foto: MN press

Ponovo su se obrukali mladi reprezentativci Srbije, još jedna krajnje očajna igra i ovoga puta je Ukrajina slavila sa 2:1, čime je praktično ostavila našu selekciju bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Nemoć, slabost, bleda utakmica i teško je izdvojiti i jednu pozitivnu stvar iz meča, osim možda golmana Miloša Gordića koji je uspeo da odbrani penal Bondarenku. Koliko je ovo bila slaba igra naših fudbalera, govori i činjenica da je za 90 minuta upućeno tek četiri udarca, od kojih su dva došla u poslednjih 10-ak minuta, kada je Mitrović i postigao gol.

Ova selekcija se već jednom obrukala, i to nedavno kada su odigrali sa Farskim Ostrvima 0:0, ali evidentno je da ipak mogu i korak dalje, a da stvar bude gora to se sve dešava sada, kada cela nacija slavi uspeh "A" selekcije zbog plasmana na Svetsko prvenstvo.

Postavlja se pitanje, da li je moguće da, i pored bonus pravila koje garantuje mesto igračima do 21 godine u timovima u Superligi, oni se čine kao da nemaju iskustvo igranja nekih "većih" utakmica. Kako je moguće da igrači Zvezde, Partizana, Vojvodine, Čukaričkog, pa čak i nekih evropskih klubova nemaju dovoljan kvalitet da savladaju vršnjake iz Ukrajine, koji pretežno igraju u osrednjim klubovima iz domaćeg šampionata?

Sve je krenulo već u devetom minutu meča, kada je Kriskiv postigao gol za 1:0. Počela je agonija, da bi se ista produžila i u 45. minutu kada je Bondarenko dobio jedanaesterac. Međutim, Gordić je pokazao da mu je prošla sezona u Mačvi dosta značila i zaustavio je taj udarac.

Srbija je svoju prvu pravu priliku imala u 78. minutu, kada su i postigli jedini gol na meču, kada je Stefan Mitrović nekako ugurao loptu u gol. Ponadali su se Orlovi da mogu i do 3 boda, ali je Sudakov samo tri minuta kasnije ugasio sve nade.

Ovim porazom, praktično je nemoguće plasirati se na Evropsko prvenstvo, no, kako srpski narod kaže - "Nada umire poslednja".

Video: Čukarički preko Tedića smanjio prednost Partizana na 4:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr.

    16. novembar 2021 | 20:00

    Po meni mnogo Maminih i Tatinih Sinova igra,tek po neki pravi fudbaler se probije a da mu roditelji nisu dobro potkovanis,na zalost tako je!!

  • Ad

    16. novembar 2021 | 19:26

    A mozda i njima samo treba pravi covek da ih vodi, kao i seniore?

  • Laki

    16. novembar 2021 | 20:25

    Selektori prosetajte Malo Po Srbiji ne igra se fudbal samo u Beogradu. Ono su sve razmazeni tatini sinovi. TU balafurdiu isterajte inevravajte vis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA