≫ 

Zvezda "preživela" Inđiju za 1/8 finala Kupa: Promašen penal, vređanje Bjekovića i neverovatne šanse

Gol Rišaira Živkovića rešio je meč, a pravo je čudo da je to bio jedini pogodak na ovom meču

  • 30
FK Crvena zvezda, FK INđija Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su u odloženoj utakmici zbog obaveza u Evropi slavili sa 1:0 golom Rišaira Živkovića u 25. minutu. Bilo je ovo mnogo teže za izabranike Dejana Stankovića nego što je bilo ko mogao da očekuje protiv trenutno lidera Prve lige Srbije.

Spektakularno prvo poluvreme viđeno je u prvih 45 minuta, gde je moglo da bude bar 2:2, ali je na kraju viđen samo jedan gol. Ispostavilo se na kraju da je bio i jedini na ovom meču.

Zvezda je promašila penal u 5. minutu preko Kataija, kome je golman Vukašinović odbranio šut, a Inđija je pogodila stativu i imala nekoliko veoma dobrih prilika, ali je golman Popović, koji je menjao Borjana, danas bio nepremostiva prepreka za domaće, koji su u nekoliko situacija imali i loše odluke u završnici.

Drugo poluvreme je donelo veću borbu, manje tempa, pa je Zvezda "umrtvila" meč i iskusno sačuvaka prednost koja joj je donela plasman u narednu rundu Kupa.

Inđija - Crvena zvezda 0:1

(Živković 24)

Inđija (4-2-3-1): Vukašinović - Ignjatović (Stojanović 57), N. Đurić, Đokić, Nedeljković (Rađen 46) - Riznić, Plavšić - Vukajlović, Kukolj, Jovanović (Vukčević 46) - Žakula (Desančić 46)

Klupa: Čupić, Ljubanović, Trivić, Kovačević, Ševo, Stojanović, Desančić, Vukčević, Rađen, Srbijanac, Nedeljković

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Pankov, Dragović (Degenek 56), Rodić (Gajić 73) - Petrović, Krstičić - Živković (Srnić 65), Ivanić, Katai (Ben 64) - Pavkov (Vukanović 73)

Klupa: Gordić, Gajić, Degenek, Stanić, Eraković, Lazetić, Ben, Srnić, Vukanović, Bakajoko

Već posle minut igre mogli smo da vidimo da nas čeka sjajan meč, pošto su i Zvezda i Inđija imali šansu u prvih 60 sekundi meča! A onda je samo minut kasnije stativa spasila Zvezdu, pošto je Slavoljub Đokić posle dobre kontre i 1 na 1 situacije pogodio okvir gola.

Video: Ozbiljna šansa za Inđiju: Đokić otresao stativu Zvezde

Zvezda je brzo imala idealnu šansu na drugoj strani, kada je Krstičić oboren u kaznenom prostoru posle neopreznog starta igrača Inđije. Katai je preuzeo odgovornost, ali mu je golman Darko Vukašinović odbranio šut i sačuvao mrežu.

Video: Pogledajte penal nad Krstičićem u Inđiji

Video: Katai promašio penal protiv Inđije: Golman Vukašinović ga je pročitao

Usledila su nova uzbuđenja na obe strane. Na mukama su bila oba golmana, a posebno je Zoran Popović morao da zagreje dlanove posle nekoliko dobrih akcija Inđije u kojima su pretili Đokić i Kukolj.

Zvezda je tražila još jedan penal nedugo zatim, kada se lopta odbila u ruku Plavšića nakon što je izblokirao šut Rodića, ali sudija Marko Ivković nije pokazao na belu tačku ovoga puta.

A onda su se u čitav meč uključili i navijači Zvezde, koji su počeli da skandiraju protiv Nenada Bjekovića, za koga su se pojavile informacije da će biti novi predsednik FSS. Počeli su da vređaju aktuelnog zamenika predsednika FSS, zbog čega je usledio i prekid meča i upozorenje za Delije.

Brzo nakon toga viđen je i gol Rišaira Živkovića. Katai je centrirao iz prekida, loptu je na drugoj stativi glavom spustio ka petercu Radovan Pankov, a u letu je glavom na nju naleteo Živković i sproveo je u mrežu.

Video: Rišairo Živković za vođstvo Zvezde: Sjajna akcija iz prekida za prednost protiv Inđije

Nakon toga Delije su nastavile s vređanjem Bjekovića, pa je ponovo meč prekinut.

Do kraja poluvremena Inđija je imala još dve izgledne situacije, a posebno je dobra prilika bila u 45. minutu, kada su imali situaciju 2 na 1, ali je Žakula poslao loš pas i propala je prilika da domaćin izjednači.

Zvezda je u drugom poluvremenu preko Kataija imala priliku da povisi prednost, ali je iz izgledne šanse posle centaršuta Gobeljića prebacio gol iz voleja.

Nakon toga je Inđija nastavila da napada, ali su oni bili znatno slabiji u odnosu na prvo poluvreme. Ipak, Zoran Popović je morao da ostane koncentrisan, naročito u 63. minutu, kada je je Vukčević šutirao sa oko 25 metara, ali je golman crveno-belih paradom sprečio gol domaćih i loptu skrenuo u mrežu.

Dejan Stanković je u drugom poluvremenu izvršio nekoliko izmena, iz igre je izveo Dragovića, Kataija, Pavkova, Živkovića i Rodića, dok su u igru ušli Degenek, Ben, Vukanović, Srnić i Gajić. Izmene su viđene i na drugoj strani u redovima Inđije.

Ben je u sudijskoj nadoknadi mogao da postigne i drugi gol, ali je šutirao pored gola posle dobre akcije.

Domaćini su u drugom poluvremenu očigledno izgubili snagu i platili su danak propuštenih šansi iz prvog poluvremena. Zvezda je stavila meč pod kontrolu, "umrtvila" i obezbedila plasman u osminu finala Kupa Srbije, gde su se prethodno plasirali Partizan, Loznica, Metalac, Napredak, Vojvodina, Radnički Niš, Bačka, Kolubara, Novi Pazar, Rad, Javor, TSC, Radnik Surdulica, Dubočica i Radnički Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • o

    18. novembar 2021 | 13:49

    KojiBjekovic za predsednika .Dosta vise tudjmanovih jugoslovena ovo je SRBIJA🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏👍

  • Zeka

    18. novembar 2021 | 15:01

    Bruka od igre, da se brane od Indjije. Odbrana očajna, onog Gobeljića pretrčava ko kako stigne. A šta kaže Mister, mi smo odradili posao. Ne dozvoliti Im ulazak u autobus, na čelu sa Misterom, put pod noge,pravac Bg.

  • Šurda

    18. novembar 2021 | 14:41

    Dok je mister trener mi pojma nema da imamo on blage veze nema zato molimo samdorija da ga što pre vodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA