≫ 

Zvezda ekspresno udarena po džepu: Klub kažnjen pola miliona, Mrkela mora da plati 150.000 dinara

Disciplinski organi FSS-a nisu imali milosti prema srpskom šampionu

  • 34
Crvena Zvezda - Vojvodina

Foto: Nikola Tomić

Disciplinska komisija FSS kaznila je Crvenu zvezdu, zbog upotrebe pirotehnike na tribinama, sa pola miliona dinara. Kažnjen je i Mitar Mrkela sa 150.000, a duplo više novca na račun Fudbalskog saveza Srbije moraće da uplate predstavnici niškog Radničkog i kruševačkog Napretka.

Istraga je otvorena pre samo dva dana i epilog smo već dobili.

Načinili su isti prekršaj Nišlije i Kruševljani – komentarisali arbitražu na superligaškim terenima. Prijave je podneo Dejan Filipović, predsednik, sredinom juna formirane, Sudijske komisije FSS, prenosi Sportklub.

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, kažnjen je sa 150.000, zbog javnog kritikovanja suđenja posle meča sa Vojvodinom, u Novom Sadu. Saopštenje je objavio klub, kroz izjavu funkcionera i oštricu kritike usmerio ka ljudima iz FSS, odgovornim za arbitražu i VAR tehnologiju.

Redom su pljuštale kazne za klubove, tako je vojvodina kažnjena sa 300.000 dinara, kao i Radnički iz Niša i kruševački Napredak.

Šef struke Metalca, Žarko Lazetić, po istom osnovu, sankcionisan je sa 120.000 dinara. Mladi stručnjak obrušio se na sudije posle meča sa Spartak Ždrepčevom krvi, takođe, u formi izjave dostavljenoj medijima. Za razliku od Mrkele imao je olakšavajući okolnost, prvi put se našao pred Disciplinskom komisijom zbog komentara rada službenih lica i zbog toga će uplatiti 30.000 dinara manje.

Predsednik pančevačkog prvoligaša Železničara, Zoran Naunković, kritikovao je sudije posle remija sa Inđijom (0:0). Ukupna cena – 100.000 dinara. Najmanja, jer je reč o klubu nižeg ranga od superligaškog.

Video: Nemile scene u Inđiji: Sudija prekinuo meč Zvezde i Inđije zbog navijača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koroman

    18. novembar 2021 | 19:33

    Zvezdi ekspresno oduzeti poslednje 4 poklon titule plus ona izmisnjena iz 1945 g. -ona je postala stvarno zlo kreirano od Krcuna i prvog Predsednika fk- Krvata -za one neznalice Tudjman nije NIKADA bio Preds.fk vec JSD a to je nesto sasvim drugo!

  • Dejan

    18. novembar 2021 | 17:48

    Mrkeli uvesti doživotnu zabranu obavljanja bilo koje funkcije u bilo kom sportu. Severnu tribinu zatvoriti za sve utakmice naredne 2 godine, jer ta tribina više ne predstavlja nikakav vetar u leđa, već samo sramoćenje kluba od strane huligana. Doktora Zvezdana Terzića smjestiti u zatvor, a na njegovu funkciju dovesti neke od naših bivših fudbalera, tipa Nemanja Vidić, Boško Janković. Tek tada, dragi moji zvezdaši, ima da nam krene u svakom smislu (do sada nam je išlo u rezultatskom, ali treba i druge stvari uzeti u obzir).

  • tilovanje tevojneee

    18. novembar 2021 | 18:57

    pa iskreno ovo je malo glupo, da ti nesmes da kazes sta mislis. Ako mislim da je sudija bio los pa reci cu sto da ne ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA