≫ 

Nezapamćena čistka: Jović i još sedmorica sa multimilionskim platama lete iz Reala

Kraljevski klub priprema velike promene za naredno leto i dolazak trojice top fudbalera

  • 16
Luka Jović Foto: AP/Tanjug

Real Madrid, jedan od najvećih klubova Evrope, priprema se za ozbiljnu letnju rekonstrukciju. Plan Madriđana je da dovedu tri top pojačanja za sledeću sezonu i to za džabe - Embapea, Pogbu i Rudigera - s tim da će morati da izdvoje pozamašnu svotu za njihove plate.

Svoj trojici, inače, ističu ugovori u junu 2022. i već od januara mogu da pregovaraju sa zainteresovanim klubovima oko promene sredine bez obeštećenja. U Madridu računaju da je to ušteda od preko 300 miliona evra koliko bi morali da isplate na ime obeštećenja, ali sada treba obezbediti sredstva za njihove plate.

Kilijan Embape Foto: Tanjug / AP

Zato Real Madrid već sada mora da spremi „čistku“ u tigračkom kadru, kojom bi pripremio prostor u budžetu za plate trojice novajlija. Kako piše španski ABC, ideja ovog kluba je da se tokom leta budžet „relaksira“ za čak 90.000.000 evra od plata fudbalera koji su sada u igračkom kadru.

Već je poznato da odlazi Geret Bejl, koji zarađuje 28 miliona evra godišnje, klub napušta i Marselo, koji ima 16,5 miliona evra po godini, kao i Isko, koji prihoduje samo milion manje od Brazilca. Tu je već 60 miliona ušteđeno. Idemo dalje...

Da bi se sve to izbalansiralo i u knjigama, i da bi bila zadovoljna i UEFA, na transfer listi će se, navodno, naći i naš Luka Jović, za kojeg piše da ima 10 miliona evra godišnje u Madridu, zatim Marijano sa 9 milona, Dani Sebaljos sa 7 i Hezus Valjeho sa 6 miliona. Zajedno sa njima ta ukupna suma prelazi 90 miliona evra uštede u platama.

Na sve to dodajte i Edena Azara koji će potražiti novi klub već u januaru, kako bi Madriđani skinuli još 28 miliona evra sa platnog spiska, pa je jasno da će pomenuta trojica s početka teksta vrlo lako potpisati ugovore u Madridu i obući beli dres najvećeg kluba na svetu.

Video: Specijalni gosti na utakmici Zvezde: Luka Jović i Sofija Milošević gledali crveno-bele protiv Reala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada grobar

    19. novembar 2021 | 20:20

    Jovic je klasa od igraca i meni je zao sto je otisao u Real jedan od najgorih klibova na svetu po politici novih igraca nema vremena ni strpljenja za razvoj igraca jer su samo pare u opticaju zato ih ne volim. Probleme resavaju tako sto izvade 300 miliona i kupe sve sto im treba. E zato volim kad promase. I volim kad ih Ajax nalupa u sred Madrida. Misle sve je u novcu.Jovic da je npr otisao u Milan bolje bi se proveo.

  • DDF

    19. novembar 2021 | 18:25

    Kad ih isplatite do zadnjeg evra,tada mogu"🦅"...🤣🤣🤣

  • Tihi

    19. novembar 2021 | 20:14

    Real je groblje fudbalera. Kupe igraca koji tamo trune i propada pa ga se otarase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA