≫ 

Partizan sravnio Vojvodinu: Crno-beli ubacili četiri gola i ponovo pobegli Zvezdi na +6

Po dva gola u oba poluvremena bila su dovoljna za novi trijumf Partizana

  • 51
Partizan - Vojvodina Foto: MN Press

Derbi između Partizana i Vojvodine je takav epitet imao samo na "papiru", jer u Humskoj je večeras postojao samo tim Aleksandra Stanojevića, koji je Novosađane razmontirao i igrački i rezultatski - 4:1. Golove za crno-bele su postigli Danilo Pantić, Kvinski Menig, Rikardo Gomeš i Miloš Jojić, dok je utešni pogodak gostiju delo Veljka Simića. Na taj način crno-beli su napravili sjajnu uvertiru za evropski meč sa Florom, koji ih očekuje narednog četvrtka.

Znala je Vojvodina u prošlosti da namuči Partizan, da "otkine" bod ili tri i dobrano zagorča žiuvot crno-belima, ali je ovoga puta novosadski tim u Humskoj sveden na suvi prosek, koji ni u jednom trenutku nije bio ozbiljan takmac timu Aleksandra Stanojevića.

Podatak da u prvih 45 minuta ekipa Slavoljuba Đorđevića ne da nije uputila nijedan udarac ka golu domaćina, već je svega dva ili tri puta prešla na polovinu Partizana najbolje oslikava stanje na terenu, gde je samo bilo pitanje kada će popustiti koncentracija "bunkeru" i olakšati posao lideru na tabeli.

Opredeljenje gostiju da stanu sa svih 10 igrača iza lopte je donekle bilo i očekivano, ali da napadački ne pokušaju ama baš ništa u prvom delu igre, verovatno je posledica plana da se na teškom gostovanju osvoji makar bod, mada pre da ih je na "prosek" sveo Stanojevićev tim, koji je 45 minuta bio bolji, agresivniji, uporniji, na kraju i umešniji da znanje pretoči u kapital.

Rekosmo već da se tokom celog prvog dela praktično igralo na jedan gol - Vojvodinin, da je Partizan dominirao u svim segmentima igre, a jedini problem sa kojim su se crno-beli borili je kako da nađu put do mreže protiv tima koji "sedi u krilu" sopstvenom golmanu i brani se na 25 metara gola sa kompletnim kadrom.

Možda bi sve bilo mnogo lakše da je Lazar Pavlović iskoristio odličnu priliku u petom minutu, koju je sam sebi iskreirao fintom, ali je golman Nikola Simić tada spasao viđen gol. U nastavku akcije, posle korena, pokušao je i Slobodan Urošević - epilog je bio isti.

"Viktorija" je bila na snazi i u minutima koji su usledili, s tim da crno-beli nisu imali mnogo uspeha u poslednjoj trećini, sve do naleta u 20. minutu, kada je posle kornera, potom i cetaršuta Miloša Jojića nadomak gola bio Slobodan Urošević, kome je Simić odbranio udarac sa pet metara, ali i Saničanin, čija lopta je direktno pogodila čuvara mreže gostiju.

Nošeni publikom, koja je osetila momenat i "pogurala" tim, igrači crno-belih su nastavili da napadaju još agresivnije, da pokušavaju i sa bokova gde su Miljković i Urošević, odnosno Kvinsi Menig i Danilo Pantić pravili velike probleme gostima, kao i kroz sredinu, gde je išlo teže, jer su Rikardu obično "visila" dva igrača na leđima.

Upornost se ipak isplatila u 36. minutu, kada je Partizan brzom razmenom pasova oslobodio desnu stranu gde se usamljen našao Miljković, usledio je dobar centaršut i slaba intervencija odbrane Vojvodine, posle koje se najbolje snašao Danilo Pantić i poslao loptu u dalji ugao za - 1:0.

Gol kao da je dao krila i igračima i navijačima Partizana, atmosfera je postala užarena i na tim krilima su crno-beli ubrzo još jednom matirali Vojvodinu. Igrao se 42. minut, crno-beli su se izborili za loptu na sredini terena, koju je Jojić glavom poslao u pas ponajboljem akteru meča Kvinsiju Menigu, a "leteći Holanđanin" je pretrčao 40 metara kao sprinter, ušao u sredinu i zatim zario loptu pod prečku, iznad nemoćnog Simića - 2:0.

Humska je tada eksplodirala, što je dodatno motivisalo Stanojevićev tim koji je do poluvremena imao još dva dobra pokušaja, preko Saničanina (šut sa 35 metara u golmana) i Meniga, no, ti udarci nisu našli put do mreže.

Nisu se timovi praktično ni zagrejali na početku drugog dela, usledio je šok za Partizan. Bilo je to u 48. minutu, kada je Jojić katastrofalno vratio loptu ka Saničaninu, izbacivši praktično pasom Nemanju Čovića iza leđa svom štoperu. Poklon je oberučke prihvaćen, usledilo je dodavanje na Veljku Simiću kome nije bilo teško da pogodi mrežu - 2:1.

Smanjenje rezultata značajno je dalo na samopouzdanju gostima iz Novog Sada, koji su pokušali da iskoriste svojih "pet minuta slave" i vrate se u potpunosti u meč. Činjenica je da su igrački bolje delovali nego u prvih 45 minuta, hrabrije i odvažnije kada su imali loptu u posedu, no, ofanzivno je sve to bilo nedorečeno i bezopasno po Partizan.

Kratko je i trajalo, jer se Stanojevićev tim brzo sabrao i povratio terensku nadmoć, uz nekoliko dobrih akcija i poluprilika, koje nisu valjano okončane u završnoj trećini, pred samim golom. Povratak na "bezbednu" prednost došao je u pravi čas po Partizan, iz akcije posle prekida koja je toliko puta do sada viđena u Humskoj. Bio je to 69. Jojić je izveo korner, a odbrana Vojvodine nije našla rešenje za nebeski skok Rikarda - 3:1.

Nisu se igrači Novosađana ni sabrali, potpuno su nokautirani u Humskoj i to posle najlepše akcije na meču, koju je, posle osvojene lopte, započeo Pantić (72. minut), proigrao Jovića, koji je lukavo propustio loptu kroz noge i praktično ostavio Miloša Jojića usamljenog na 12, 13 metara od gola. Prijem, potom i oštar udarac levom, slabijom, nogom, kao na treningu - 4:1!

Stanojević je i pre svega navedenog uveliko menjao tim, odmarajući igrače za predstojeće iskušenje sa Florom, ali valja napomenuti da je priliku ovoga puta pružio još jednom detetu iz škole Partizana, mladom Mihajlu Iliću, centralnom defanzivcu omladinske selekcije, o kome će se tek pričati i pisati, ako se, razume se, bude razvijao kako treba.

U smiraju meča Partizan je imao još jednu veliku priliku posle prodora Marka Milovanovića i asistencije ka Lutovcu, koji je pokušao da se okrene na petercu, a kada nije uspeo, na loptu je naleteo Jović, no, nije uspeo da matira Simića iz dva pokušaja.

SASTAVI

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Menig, Pantić, L. Pavlović- Rikardo;

Klupa Partizana: Stevanović, Šćekić, Ostojić, Ilić, Brežančić, Milovanović, Marković, Jović, Lutovac, Smiljanić. Trener: Aleksandar Stanojević

VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić - Jeličić, Kovačević, Stevanović, Devetak - Maksimović, Topić - Vukadinović, V. Simić, Čović - Zukić;

Klupa Vojvodine: Vukliš, Đorđević, Kopitović, Miletić, Nešković, Busnić, Novevski, Cucin, Mrkaić, Bastajić, Kabić. Trener: Slavoljub Đorđević

Video: Šta znači reč piksizam? Saša Zdjelar o bezobrazluku i inatu Srbije i selektora Stojkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarkov Dragan

    21. novembar 2021 | 16:44

    Ova Vojvodina je oterala Lalatovića koji nikad ne bi pustio da Partizan 2 puta pobedi uzastopce.Doveli su ovog neznalicu Djordjevića koji misli ako je uzeo bod Zvezdi da će i ovde bunker da opali.

  • Igor Grobar

    21. novembar 2021 | 17:40

    Parni Valjak melje⚪⚽️⚫⚪⚫

  • Tihi

    21. novembar 2021 | 17:24

    Jel je morala Vojvodina da pusti partizai?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA