≫ 

Bolan intervju Solskjera: Očiju punih suza se oprostio od Mančester junajteda

Norvežanin se nada da će njegov naslednik na klupi imati bolje rezultate

  • 4
Ole Gunar Solskjer

Printskrin: Twitter.com/@ManUtd

Mančester junajted je u potrazi za novim trenerom, pošto je Ole Gunar Solskjer u nedelju zvanično smenjen. Legenda kluba nije izdržala pritiske posle slabih rezultata od starta sezone, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Votforda od 4:1 u subotu.

Solskjer je nakon poraza prišao tribini navijača Mančester junajteda, izvinjavao im se, a kasnije ih i pozdravilo i već tada je delovalo kao da se oprašta od njih.

Kasnije je i objavljeno da je Solskjer završio svoju misiju u Mančester junajtedu, a za klupski sajt dao je i oproštajni intervju, koji je dao očiju punih suza.

- Svi znate koliko ovaj klub meni znači i koliko sam želeo da uspem ovde. Zbog kluba, zbog navijača, igrača, stručnog štaba. Želeo sam da nas podignem na viši nivo, da se borimo za titulu, da osvajamo trofeje. Odlazim ostavljajući vrata otvorena, jer svi znaju da sam dao sve od sebe za klub. Meni ovaj klub znači sve i mislim da smo savršeni spoj, ali nažalost nisam uspeo da ostvarim rezultate koje smo želeli i zato je vreme da odstupim - pričao je Solskjer.

Norvežanin kaže da je za njega bilo čisto uživanje raditi u Junajtedu.

- Osećam se veoma, veoma ponosnim. Zato što je ovo bilo ostvarenje jednog od životnih snova. Kada si bio igrač, pa trener rezervnog tima, jedino što sanjaš da ti bude sledeći posao je da treniraš prvi tim tog kluba i ja sam uspeo. Bilo je apsolutno uživanje od prvog do poslednjeg trenutka, jer su ovde svi fenomenalni ljudi. Neki su dolazili, neki odlazili, ali svi zajedno bili su grupa sa kojom je bilo zadovoljstvo raditi.

Nada se da će njegov naslednik imati dobre rezultate i ističe da će od njega imati punu podršku.

- Naravno da ću i dalje pratiti sve, narednom menadžeru želim svu sreću, da ostvari uspehe, imaće od mene punu podršku. Nadam se da sam postavio temelje da se ostvare dobri rezultati, jer znam da sam dobar u onome što radim. Sto odsto sam siguran da umem da napravim dobro fudbalsko okruženje. Biću najveći navijač Mančestera i želim igračima svu sreću, znam da su to veoma, veoma dobri igrači i dobri ljudi. Siguran sam da će isturiti grudi i krenuti napred - zaključio je Solskjer.

 

Inače, kao glavni kandidati u ostrtvskim medijima da naslede Solskjera navode se Mauricio Poketino, Zinedin Zidan, Brendan Rodžers i Erik ten Hag.

Dok Crveni đavoli ne pronađu trajno rešenje, umesto Solskjera će tim voditi još jedan bivši legendarni igrač ovog tima - Majkl Kerik.

Video: Šetalica navijača Junajteda posvećena legendama koje su doživele avionsku nesreću u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA