≫ 

Mladi Irac sudi Partizanu u Talinu: Evropski debi imao je baš na meču Flore

Sudija Rob Harvi nikada do sada nije delio pravdu na mečevima crno-belih

  • 0
FK Partizan, FK Flora Foto: MN Press

Trio arbitara iz Republike Irske, predvođen glavnim sudijom - Robom Harvijem, deliće pravdu na meču petog kola Lige konferencija između Flore i Partizana, koji se u četvrtak od 16.30 (Arena sport, RTS) časova igra u Talinu. Pomenuti sudija nikada do sada nije bio delegiran od strane UEFA za utakmice crno-belih.

Pored Harvija, poverenje su dobili i njegovi sunarodnici Vejn Mekdonel i Darag Kigan, a četvrti arbitar je takođe iz Republike Irske - Nil Dojl.

Rekosmo već sa Harvi nema iskustva sa Partizanom, niti sa srpskim klubovima, jer se radi o prilično mladom sudiji (33 godine), koji je od 2016. godine dobio priliku na međunarodnoj sceni i mahom je bio delegiran za mečeve mlađih kategorija, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu.

Insteresantno je da prvu priliku o najjačem takmičenju pod okriljem UEFA - Ligi šampiona, odnosno kvalifikacijama za "čedo" evropske kuće fudbala, dobio upravo na jednom od mečeva Flore i to u sezoni 2016/2017. Harvi je tada delegiran za duel prve runde kvalifikacija između pomenute Flore i Linkona, koji je okončan pobedom domaćina od 2:1.

Delio je kasnije pravdu i na kvalifikacionim mečevima za Ligu Evrope, no, mahom je korišćen za duele mlađih selekcija u svim takmičenjima, pa se tako 2019. godine obreo i na meču omladinske selekcije Srbije (U-19), u meču sa Belgijom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (poraz 0:2).

U tekućoj sezoni, Harvi je bio delegiran za dva meča Lige konferencija, kvalifikacioni između Vlaznija i AEL, odnosno u grupnoj fazi gde su se sastali Linkon i grčki PAOK.

Video: Doktorke iz kovid bolnice u Batajnici zahvalile Partizanu pozirajući u crno-belim dresovima

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA