≫ 

Ronaldo iz Viljareala odveo Junajted u nokaut fazu LŠ, snežne "makaze" Leve

Bez Solskjera, ali sa nastavku elitne evropske priče

  • 1
Mančester junajted na gostovanju Viljarealu u Španiji Alberto Saiz

Fudbaleri Mančester junajteda su u prvom meču bez Ole Gunara Solskjera na klupi, u petom kolu grupe F, obezbedili nokaut fazu Lige šampiona. "Đavoli" su golovima Kristijana Ronalda i Džejdona Sanča savladali Viljareal na gostovanju sa 2:0.

Majkl Kerik, vršilac dužnosti na klupi ekipe sa Old Traforda, imao je sreću i Ronalda da razbije nulu u Španiji.

Njegova ekipa je imala dosta manji posed lopte, mnogo manje udaraca ka golu i bila je inferiorna u prvom poluvremenu, ali sve to je pobijeno samo jednim pogotkom u samoj završnici susreta.

U 78. minutu, Portugalac je iskoristio blagu konfuziju u defanzivnom delu veznog reda, sačekao loptu koja je skakutanjem pristigla do njega i lobom savladao golmana Heronima koji je bespomoćno gledao kako mu trese mreža.

U 90. minutu, Bruno Fernandeš je proigrao Sanča koji je pogodio desni ćošak, ali to je sve proizvod otvaranja "žute podmornice" koja je bila frustrirana nesrećnom koja je zadesila.

Junajtedu možda ne ide najbolje u Premijer ligi, ali će u nokaut fazi imati priliku da pokaže od čega je zaista, dok Viljarealu sada prolazak visi i pratiće susret Jang Bojsa i Atalante. Italijani imaju samo dva boda manje i mogli bi pred poslednje kolo da ih preskoče.

Bajern Minhen je u grupi E već bio obezbedio plasman dalje eliminacionu fazu, ali je za svaki slučaj pobedio i u petom duelu. Pred Nemcima je pao Dinamo u Kijevu sa 2:1.

Najbolji potez na utakmici delo je, koga drugog, do Roberta Levandovskog koji je "makazicama" pogodio donji levi ugao i po snegu oduševio sve prisutne, nezavisno od toga za koga navijaju.

Prelomni momenat na meču se desio tri minuta pre kraja prvog dela igre kada je Kingli Koman šutirao, a na putu do gola pogodio zemljaka Korentana Tolisoa koji je taman toliko skrenuo loptu da ona završi u desnom uglu.

Nakon toga, Dinamo nije imao šta da izgubi, krenuo je hrabro protiv evropskog giganta, postigao pogodak u 70. minutu preko Garmaša, stvorio nekoliko dobrih šansi, ali je morao da se pomiri sa porazom.

Tim iz Kijeva može samo da se još nada da Benfika neće izgubiti od Barselone, a onda i sam da pokuša da protiv nje napravi nešto više za odlazak u Ligu Evrope.

Video: Udara punom parom: Novak Đoković odradio trening sa reprezentacijom Srbije u Beču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA