≫ 

Čelsi brutalno izudarao Juve, Barselona će tražiti plasman u 1/8 finala na Alianc Areni!

Šampion Evrope demonstrirao atomski fudbal protiv "Bjankonera" - 4:0

  • 0
čelsi

Foto: Tanjug/Ap

Elitno fudbalsko takmičenje Evrope nastavilo se danas utakmicama 5. kola u grupama E, F, G i H u kojima je daleko najjači utisak ostavio Čelsi trijumfom nad Juventusom od velikih 4:0. London je video upadljivu demonstraciju atomskog fudbala Čelsija čiji su fizikalci i znalci u svakom smislu deklasirali nemoćne goste.

U međuvremenu, Barselona nije uspela da pobedi Benfiku, bilo je 0:0, pa će prolaz u naredni krug takmičenja tražiti usred Minhena protiv svoje noćne more Bajerna, a taj cilj je i te kako dostižan i lisabonskim "Orlovima" koje u poslednjih 90 minuta grupne faze čeka domaćinstvo sa Dinamom iz Kijeva.

Barselona Benfika Barcelona Benfica

Foto: Tanjug/AP

Napomenimo da je derbi večeri u Londonu, između Čelsija i Juventusa, sudila srpska trojka na čelu sa Srđanom Jovanovićem, kome su asistirali Uroš Stojanović i Milan Mihajlović.

Čelsi se na ovaj način "sa kamatom" revanširao Juventusu za minimalan poraz u Torinu, sada su oba tima u bodovnom egalu, ali je jasno ko je gazda u grupi posle ove večeri. Fantastičnu partiju ekipe Tomasa Tuhela golovima su krunisali Šaloba još u prvom poluvremenu, da bi totalnu nadmoć u nastavku, u igri mačke i miša, u pet minuta krunisali Ris Džejms i Hadson-Odoi.

Tačku na sjajno veče evropskog prvaka stavio je Timo Verner, ali tek nakon grube defanzivne greške Mekenija, te savršene asistencije Zijeha. Nemcu je ostalo samo da postavi kopačku da lopta skrene u gol. Takav zicer ni poslovično nesigurni Verner nije smeo da promaši.

Čelsi Chelsea Juventus

Foto: Tanjug/AP

Rekosmo već, u grupi E je situacija ostala nepromenjena.

Bajern je ranije došao do još jedne pobede, zacementirao se daleko iznad svih, a Barselona i Benfika će u poslednjem kolu tražiti prolaz u osminu finala. Trenutno, tom cilju je bliži Ćavijev sastav jer je održao dva boda više u odnosu na Portugalce, međutim egal bez golova je zapravo ono što je više "leglo" gostima koji će se u poslednjoj rundi nadati kiksu Katalonaca, a to podrazumeva i remi, uz obaveznu pobedu nad Kijevljanima na svom "La Lužu".

Ipak, sve je moglo još večeras biti povoljno rešeno po Benfiku da je Haris Seferović u 92. minutu iskoristio šansu koja je bila najbaže rečeno idealna po njega i njegov tim. Neverovatno je šta je uspeo da promaši švajcarski internacionalac, prevario je i golmana, ostao sam pred gotovo nebranjenom mrežom...

Pogledajte verovatno promašaj kola u Ligi šampiona.

 

Na drugoj strani, za Barsu, najbliži golu bio je momak koji je ove večeri postao drugi najmlađi starter Barse, kada je reč o strancima, u Ligi šampiona. U pitanju je Jusuf Demir koji je sa 18 godina i 174 dana drugi najmlađi strani igrač Barse koji je počeo meč u 11 u Ligi šampiona. Mlađi je bio jedino Mesi kada je debitovao u startnoj postavi (17 godina i 166 dana) - 2004. godine.

Ovaj austrijski tinejdžer je u finišu prvog dela igre posle solo akcije pogodio prečku, sjajno je izigrao odbranu gostiju u toj akciji, a iako nije pogodio cilj, pokazao je kakav talenat čuči u njemu.

Konačno, u najneizvesnojoj grupi tek je postalo neizvesno pred poslednje kolo.

Sevilja je pobedila Volfsburg 2:0, a Lil Salcburg 1:0, pa je situacija pred poslednje utakmice toliko interesantna da sva četiri kluba imaju šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja. U poslednjoj rundi Salcburg čeka Sevilju, a Volfsburg Lil. Biće ovde tenzije do samog kraja.

Za kraj, u Bernu, odigran je najuzbudljiviji meč večeri. Jang Bojs i Atalanta su igrali sjajnih 3:3, uz to da su tri gola viđena u poslednjih osam minuta. Gosti su vodili 0:1, pa 1:2, pa gubili 3:2, da bi na kraju Muriel, u 88. minutu, doneo egal i postavio konačan rezultat koji za italijanski sastav znači da će u poslednjem kolu, u direktnom sučeljavanju sa Viljarealom, tražiti pobedu i prolaz u nokaut fazu sa druge pozicije.

Na prvoj je nedodirljiv Mančester junajted.

Jang Bojs Young Boys Atalanta

Foto: Tanjug/AP

Čelsi Chelsea Juventus

Foto: Tanjug/AP

 

Liga šampiona, 5. kolo

Grupa E

Dinamo Kijev - Bajern 1:2

Barselona - Benfika 0:0

Grupa F

Viljareal - Mančester 0:2

Jang Bojs - Atalanta 3:3

Grupa G

Sevilja - Volsfbrug 2:0

Lil - Salcburg 1:0

Grupa H

Čelsi - Juventus 3:0

Malme - Zenit 1:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA