Fudbal postaje Superboul: Predložena velika izmena pravila koja će promeniti ovu igru

Predlog je stigao iz Južne Amerike

  • 3
Fudbal, finale FA kupa FK Čelsi - FK Lester Foto: Tanjug/AP

Fudbalski rukovodioci koji odlučuju o promeni pravila igre raspravljaju o mogućnosti promene intervala između dva pluvremena sa dosadašnjih 15 na 25 minuta. Razlog je želja da se navijačima pruži ugođaj kakav imaju ljubitelji američkog fudbala tokom Superboula koji ima 25-minutni šou.

Ideja koja bi povećala zaradu od TV prava jer bi se emitovalo više reklama nego sada stigla je iz Južnoameričke fudbalske konfederacije, koja bi mogla da zarađuje više novca ako bi imala tu mogućnost tokom meča Palmeiras - Flamengo koji se za vikend igra u Kopa libertadores.

Promena pravila omogućila bi premijerligašima da uvedu ekstravagantne šou programe na poluvremenima svojih utakmica, kao što su koncerti uživo tokom finala FA kupa ili Liga kupa na Vembliju, piše Dejli Mejl.

Dženifer Lopez, Šakira, Superboul Foto: Tanjug/AP

Ipak, postoji bojazan da bi povećanjem intervala na poluvremenu bio povećan i rizik od češćeg povređivanja kod fudbalera. Prema važećim pravilima igre, fudbaleri su u obavezi da se vrate na teren 15 minuta posle završetka prvog poluvremena.

Poluvreme u NFL-u traje oko 12 minuta, dok je pauza tokom Superboula do 30. Na poslednjem Superboulu pola minuta reklame koštalo je čak 5,5 miliona dolara.

Da li će i fudbal krenuti putem prodaje i marketinga saznaćemo uskoro.

Video: Ekskluzivan intervju s Dušanom Vlahovićem: O Ibrinoj poruci na srpskom, razgovoru s Ronaldom...

(Teelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glupost

    24. novembar 2021 | 19:35

    Znači momci treba da se " ohlade " potpuno, važna je reklama, a ovi na tribinama, još kad je kiša ili nevreme, ima da proključaju ... Mnogo su pametni ti što odlučuju ... Zbog keša može sve ...

  • tiket

    24. novembar 2021 | 19:24

    Razlog da se sa 15 min pauza produzi na 25 min ce najvise uticati negativno za kladionicare.Kladionicari znaju zasto.

  • janko

    25. novembar 2021 | 08:05

    Nismo mi ameri, došli da jedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA