≫ 

Inter poklonio Šerifu proleće u Evropi, Ajaks i Tadić gaze i kad im ne treba

Bez iznenađenja u uvodnim mečevima Lige šampiona

  • 1
Dušan Tadić Ajaks Foto: Tanjug/AP

Iako su još u prošlom kolu matematički obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona, fudbaleri Ajaksa su nastavili sa ubedljivim partijama. Predvođeni kapitenom Dušanom Tadićem, "kopljanici" su savladali u Istanbulu najgori tim u svojoj grupi Bešiktaš posle preokreta u drugom poluvremenu - 1:2 (1:0).

Domaćin je iskoristio opušten pristup holandskog velikana i preko Rašida Gezala poveo sa bele tačke u 22. minutu, ali je dobra igra trajala samo u prvih 45 minuta. Trener gostiju Ten Hag ubacio je na pauzi Sebastijena Alea, a sjajni Francuz sa dva hica preokrenuo meč i doneo pobedu svom timu.

Ajaks je do izjednačenja došao u 54. minutu kada je posle sjajne lopte Argentinac Taljafiko poslužio Alea na pet metara, a ovaj lako matirao golmana Bešiktaša. Ubio je Ajaks prosto domaćina u nastavku, a petu pobedu i stoporcentni učinak Ale je potvrdio u 69. minutu na pas drugog Argentinca Lisandra Martineza.

Sjajni Ale je u nadoknadi mogao i do het-trika, ali mu je treći gol u 93. minutu poništen zbog ofsajda. Ajaks se ovim trijumfom pridružio Bajernu koji jedini još ima maksimalnih 15 bodova iz pet odigranih utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šampion Italije Inter nije imao probleme na "Meaci" protiv Šahtjora. Neroazuri su rutinski stigli do pobede od 2:0 golovima Edina Džeka u 61. i 67. minutu, pa su trenutno pretekli Real na vrhu tabele sa bodom više i uz meč više.

Pobedu Intera najviše slave i u Moldaviji, u redovima Šerifa, koji će i na proleće nastaviti takmičenje u Ligi Evrope kao trećeplasirani iz ove grupe. Bez obzira šta urade sa Realom kasnije večeras, Moldavci u poslednjem kolu u Ukrajinu nose pet bodova prednosti na meč sa Šahjtorom koji će biti samo formalnost.

Kakav debitantski nastup za Šerif...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ekskluzivan intervju s Dušanom Vlahovićem: O Ibrinoj poruci na srpskom, razgovoru s Ronaldom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • мики 011

    25. novembar 2021 | 01:46

    Ako prodjemo,dajte nam Šerif da se igramo!!!!Imamo otvoren račun!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA