≫ 

Junajted našao zamenu za Solskjera: Stiže legendarni Nemac koji je dao otkaz Marku Nikoliću u Moskvi

Ralf Rangnik preuzima Crvene đavole

  • 4
Ralf Rangnik Foto: Profimedia/Action Press / Shutterstock Editorial

Mančester junajted je pronašao novog trenera! Kako ekskluzivno saznaje Dejvid Ornstajn iz Atletika, koji je poznat kao pouzdan izvor, uprava kluba sa Old Traforda postigla je sporazum sa Ralfom Rangnikom nemačkim trenerom koji je trenutno na poziciji sportskog direktora Lokomotive iz Moskve.

Proces izdavanja radne dozvole verovatno će sprečiti Rangnika da vodi tim protiv Čelsija tokom vikenda na Stamford Bridžu.

Rangnik se smatra "kumom" modernog fudbala u Nemačkoj, a napustiće i ulogu koju ima u Lokomotivi kao direktor za sport i razvoj, kako bi preuzeo "Crvene đavole".

Nakon što Rangniku istekne ugovor, on će naredne dve godine ostati u klubu gde će imati konsultantsku ulogu.

Podsetimo, Junajted je prethodno otpustio Ole Gunara Solskjera, legendu kluba, koja je imala slabe rezultate od početka sezone. Kao privremeni trener za meč sa Viljarealom postavljen je Majkl Kerik, koji je uspeo da ostvari pobedu i da osigura Junajtedu plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Rangnik je tokom svoje karijere vodio Štutgart, Šalke, Hanover, Hofenhajm, Red Bul Lajpcig, a bio je i sportski direktor Salcburga, kao i čitavog fudbalskog sektora Red Bula, dok je poslednju ulogu imao u Lokomotivi iz Moskve.

Ostaće upamćen i po tome što je otpustio Marka Nikolića sa klupe, kome je klub zbog otkaza morao da isplati odštetu od tri miliona evra.

S obzirom na to da je Zinedin Zidan u više navrata odbijao Junajted, da Poketino nije raspoložen da odlazi sa klupe PSŽ-a i da trenutno nije velika ponuda vrhunskih trenera, ovo je za Junajted prilično dobar potez.

Takođe, nije isključeno da posle Rangnika novi trener Junajteda bude Nemac, jer gde god je radio, posle toga je dovodio Nemca na klupu kluba kada je odlazio. Poslednji primer je Markus Gizdol koga je doveo u Lokomotivu posle odlaska Marka Nikolića.

Kao "Rangnikovi treneri" etiketiraju se Marko Roze, Julijan Nagelsman, Adi Hiter, Ralf Hazenhitl... Ne bi bilo iznenađenje videti neko od ovih imena u Junajtedu narednog leta.

Video: Prvi put bez Olea: Evo kako Majkl Kerik vodi trening Junajteda sa bivšim saigračem Ronaldom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suger

    25. novembar 2021 | 16:45

    Po cemu je on legendaran? Covek ima jedan osvojen kup za celu svoju trenersku karijeru.Mancester kako radi tako mu i ide. Nece se oporaviti jos bar 10 godina.

  • Cv

    25. novembar 2021 | 16:48

    Kakav bre Regnik uprava cirkus

  • Nemanja

    25. novembar 2021 | 18:19

    🤦‍♂️ katastrofa....Neko izgleda zeli da MU, smesti u I ili II ligu Engleske ! 😏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA