≫ 

Italijani posle kvalifikacionog kraha registruju trojicu Brazilaca

Fudbalski savez Italije obezbedio Manćiniju trio Južnoamerikanaca iz Serije A

  • 1
Euro 2020 finale, fudbal, fudbalska reprezentacija Italija - Engleska Foto: Tanjug/AP

Neuspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo naterao je čelnike Italijanskog Saveza da posegnu za jačanjem konkurencije za martovske plej-of izazove. Azuri su, podsetimo, završili drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi, iza Švajcarske, što je za aktuelne evropske prvake bio vrlo neprijatan ishod, pa će težim putem do Katara, kroz plej-of.

Tamo će biti jači za čak trojicu stranih igrača, trojicu Brazilaca iz Serije A, naravno pod uslovom da su po Manćinijevom ukusu pošto steknu pravo za nastup.

Naime, Italijanski Savez će omogućiti selektoru Robertu Manćiniju da na raspolaganju za naredne mečeve ima ofanzivca Kaljarija Žoaoa Pedra, defanzivca Rome Rodžera Ibanjeza, i štopera Lacija Luiza Felipea.

Mediji na "Čizmi" prenose da FS Italije prikuplja svu neophodnu dokumentaciju kako bi registrovao trojicu pomenutih igrača za mečeve naredne godine.

Predsednik Saveza Gabriele Gravina je potvrdio da se radi na jačanju igračkog kadra nacionalnog tima.

- Zainteresovani smo za sve igrače koji nam mogu biti od pomoći. Trenutno se radi na registraciji igrača koji igraju na tri pozicije, rešili smo formalni deo, a sada je samo na selektoru da li će ih pozvati - rekao je Gravina, aludirajući na gorepomenute fudbalere koji su dugo već standardni u svojim ekipama, među nosiocima igre.

Video: Partizan šokiran u finišu prvog poluvremena u Talinu: Maestralna akcija i još lepši pogodak glavom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    25. novembar 2021 | 19:44

    Ode fudbal u propast…pa imaju oni svoje drzave!!! Bice reprezentacija isto kao da je i klub!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA