Stanković: Šta god da bude u Bragi, mi smo pobedili, momci su pokazali odanost klubu!

Strelac gola zaslužio je posebne pohvale nakon ovog meča

  • 9

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković naveo je da je jako ponosan na svoje igrače nakon pobede nad Ludogorecom u pretposlednjem kolu grupne faze Lige Evrope.

- Ovo je jedna od boljih utakmica, uz mnogo kadrovskih problema. To nije izgibor, svi su prvotimci i pokazali da igraju. Katai sa temperaturom, Rodić je morao da ode kući, Sanogo je pristao da uđe... Isključenja, kazne... Preponosan sam na grupu koja je pokazala. Šta god da bude u Bragi, mi smo pobedili! Momci su pokazali odanost klubu. Za mene su oni pobednici šta god se desi. Ne pravim odstupnicu, ali sve kad se sabere i oduzme, mi smo pobednici.

Trener Zvezde još ne misli o narednom evropskom rivalu.

- Imam do Brage još dosta, mnogo smo se potrošili. Ajde da vidimo da li će se neko vratiti. Ne bi bilo u redu da tražim od njih išta više. Gledaćemo da se oporavimo, da tamo budemo pravi i odigramo muški, kao što smo bili večeras.

Srpski tim se tražio tokom prvog dela meča i uspeo da pronađe dobitnu formulu.

- Probali smo sa jednom formacijom, prešli na drugu i postalo je bolje. Ulskom Bena smo dobili na trčanju, ulaskom Krstičića na čvrstini. Ali i pored te defanzive, imali smo jedno dve dobre šanse.

Pred poslednje kolo u grupnoj fazi, Dejan Stanković ne očekuje "uslugu" od bugarskog tima koju je najavio Stanislav Genčev.

- Nije Ludogorec moja briga. Niko ne može da me ubedi da nisu dobra ekipa. Rekao sam da u ovoj grupi može da se završi prvi i zadnji. Ne očekujem od njih ništa, očekujem da mi budemo pravi.

Strelac gola zaslužio je posebne pohvale nakon ovog meča.

- Ja bih pustio vas da hvalite Miću Ivanića. Uvek treba biti kao grupa. Grupa uvek izbaci pojedinca, to je Ivanić večeras. Momak je odigrao 27 utakmica, svaku počeo... Verovatno je neku izašao, ali se ne sećam. Zaslužio je da uživa

Ali, pohvaljen je i Strahinja Eraković, koji je odigrao jednu od najboljih partija u seniorskom fudbalu!

- Despodov je njihov kapiten i najbolji igrač, ali je igrao protiv našeg najtalentovanijeg defanzivca. Dobili smo u Strahinji čvrstog i stamenog štopera za budućnost. Velike utakmice rađaju igrače, Eraković je bio fenomenalan. Možda je izgubio jedan ili dva duela, ostalo je sve dobio.

Crveno-beli su se prilagodili protivniku u uvodnim minutima susreta! Ključan za to bio je Slavoljub Srnić, koji je šetao između linija.

- Spremili smo dve varijante, zavisilo je i od njih. Znao je šta treba da radi. Srna nikada nije zakazao, on je garancija", objasnio je Stanković.

Podrška ni ovog puta nije izostala, a Stanković je bio oduševljen hukom sa tribina.

- Kažeš deca i misliš na sve najbolje. Bilo je milina igrati. Uspeli su da nadomeste odsustvo zbog kazne, da budu 12. igrač. Nadam se da ćemo proći pa da Marakana ponovo bude prava, sa hukom sa severa - zaključio je Stanković.

Video: Stanković: Igrači su večeras bili lavovi! Šta god da se desi u poslednjem kolu, idemo dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    25. novembar 2021 | 22:38

    Pogledajte tabelu nase grupe trenutno?sta nije jasno??svaka cast momcima

  • Ја

    25. novembar 2021 | 21:55

    Е мој Станковићу, немаш ти победнички менталитет! Не може се рећи шта год да буде у Браги.. иде се на победу или ништа!

  • e moj ti

    25. novembar 2021 | 21:42

    ne znas nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA